Netanyahu'nun danışmanına virüs bulaştı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun bir danışmanına korona virüsü bulaştığı açıklandı. Netanyahu'nun karantinaya alınabileceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun danışmanlarından Rivka Paluch'a korona virüsü bulaştığı açıklandı. Netanyahu'nun İsrail parlamentosu Knesset işlerinden sorumlu danışmanının evinde kendini izole ettiği, İsrail Başbakanı'nın da karantinaya alınabileceği belirtiliyor.

Paluch ile Netanyahu'nun en son geçtiğimiz hafta Knesset'teki bir oturumda biraraya geldiği biliniyor. Söz konusu oturuma, bir yandan da koalisyon hükümeti kurmaya çalışan İsrail siyasetinin birçok önde gelen isminin katıldığı belirtildi.

Netanyahu'nun ofisi, Paluch'un durumunun iyi olduğunu, kendilerinin de Sağlık Bakanlığı'nın direktiflerini uyguladığını açıkladı. Bu direktifler, enfekte bir kişiyle temas kuran herkesin kendini izole etmesini gerektiriyor. Netanyahu'ya 15 Mart'ta korona virüsü testi yapılmıştı. Ancak bu son gelişmeyle yeniden test yapılması bekleniyor.

İsrail'de şu ana dek tespit edilen 4 bin 247 korona virüsü vakası bulunuyor. Ülkede 15 kişi de virüsten ölmüştü. (DIŞ HABERLER)

İsrail'in korona virüsle mücadele statejisi ne?İsrail'in korona virüsle mücadele statejisi ne?