Kolombiya'da ELN'den korona ateşkesi

Kolombiya'daki gerilla örgütü olan Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN), korona virüsünün yayılmasını engellemek için tek taraflı ateşkes ilan etti. Ateşkes 30 Nisan'a kadar sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kolombiya'da şu an en büyük gerilla örgütü olan Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN), korona virüsünün yayılmasını engellemek için bir aylığına tek taraflı ateşkes ilan etti. Örgütün açıklamasında ateşkes kararı, 'korona virüsünün yıkımına maruz kalan Kolombiya halkına ELN'den yapılan bir insani jest' olarak nitelendi.

ELN, ateşkesin 30 Nisan'a kadar süreceğini ancak Kolombiya hükümetinin bu durumu fırsat bilip saldırması halinde kendilerini savunacaklarını da vurguladı.

ELN, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) Kolombiya hükümetiyle barış anlaşması imzalayıp siyasi partiye dönüşmesi sonrası ülkenin aktif olan en büyük isyancı grubu haline gelmişti. Örgüt ile Kolombiya hükümeti arasındaki müzakereler ise bugüne dek sonuçsuz kalmış durumda.

Kolombiya'da şu ana dek 702 korona virüsü vakası tespit edildi. Ülkede en az 10 kişi de virüs nedeniyle öldü. (DIŞ HABERLER)