Haseke'deki IŞİD cezaevinde isyan çıktı

Dünyanın korona virüsü salgınıyla boğuştuğu bir dönemde, Suriye'nin Haseke kentindeki bir cezaevinde tutulan IŞİD'liler isyan çıkardı. SDG'nin cezaevine takviye birlik gönderdiği, ABD liderliğindeki koalisyonun da kaçan militanların yakalanmasına yardım ettiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'nin Haseke kentinde, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolündeki cezaevinde bulunan IŞİD'li tutuklular dün gece isyan çıkardı. SDG kaynakları, IŞİD'lilerin cezaevinin giriş katının kontrolünü ele geçirdiği, bazı militanların kaçtığını açıkladı. Buna göre SDG, cezaevine takviye birlik gönderirken kaçan militanların yakalanması için de operasyon başlattı.

Söz konusu cezaevinde, SDG'nin Suriye'de IŞİD'den temizlediği son yer olan Bağoz'da yakalanmış yaklaşık 5 bin IŞİD’linin tutulduğu belirtiliyor. İsyan sırasında IŞİD’lilerin gardiyanları rehin almaya ve kameraları kırarak cezaevinin duvarlarını yıkmaya çalıştığı aktarıldı. Bu sırada kaç tutuklunun kaçtığı açıklanmadı. Suriye devlet televizyonuysa, 12 militanın kaçtığını duyurdu.

ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon da cezaevinde isyan çıktığını doğrularken, burada sadece düşük rütbeli IŞİD'cilerin tutulduğunu duyurdu. Koalisyondan yapılan açıklamada, SDG'ye isyanı bastırmak için havadan gözetim uçuşlarıyla destek verildiği belirtildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Rojava IŞİD Haseke