Güney Kore'de her aileye 816 dolara kadar acil durum yardımı

Güney Kore, korona virüsüne karşı ikinci bir ekonomik paket açıklamaya hazırlanıyor. Ülkenin en zenginlerini oluşturan yüzde 30'luk kesim dışındaki tüm ailelere 816 dolara kadar acil durum yardımı yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınını çok sayıda test yapma stratejisiyle büyük ölçüde kontrol altına alan Güney Kore'de, ailelere 816 dolara kadar acil durum yardımı yapılacağını açıklandı. Devlet Başkanı Moon Jae-in, ülkenin gelir düzeyi en yüksek olan yüzde 30'luk kesimi haricindeki tüm ailelerin bu yardımdan faydalanabileceğini açıkladı. Buna göre ülke, bu fon için 1 milyon dolar ayırdı.

Güney Kore hükümeti, nisan ayında virüsün yol açtığı ekonomik krize karşı ikinci bir bütçe desteği daha planlıyor. Bu pakette de, bazı küçük ve orta büyüklükteki şirketlere destek amaçlanıyor. Moon, bu şirketlerin sigorta ödemelerinden ve faturalardan kısmen muaf olabileceğini açıkladı. Güney Kore lideri, "Vatandaşlar korona virüsü nedeniyle acı çekti ve hepsi, önleyici tedbirlere katılımlarından dolayı ödüllendirilmeyi hak ediyor" dedi.

Asya'nın dördüncü büyük ekonomisi olan Güney Kore'de, geçtiğimiz haftalarda virüsle mücadele için 11.7 trilyonluk ek bütçe açıklanmıştı.

Güney Kore, korona virüsü salgınını kısmen kontrol altına almış durumda. Ülkedeki yeni enfeksiyon sayıları son üç haftadır 100'ün üzerine çıkmıyor. Bugün de, en az 13'ü ülke dışından gelmiş kişiler olmak üzere 78 vaka rapor edildi. (DIŞ HABERLER)