Yunanistan Komünist Partisi: Korona değil kapitalizm öldürüyor

Yunanistan Komünist Partisi (KKE), tüm özel sağlık kuruluşlarının kamusallaştırılması gerektiğini duyurdu. KKE, korona virüsü salgınının 'neoliberal politikalardan taviz vermeyen hükümetlerin başarısızlığı sonucu insanlığı sarstığını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona krizinin tüm ülkeye yayıldığı ve yeni virüs ile mücadele kapsamında olağanüstü önlemlerin alındığı, sokağa çıkma yasağının devreye sokulduğu komşu Yunanistan’da, Yunanistan Komünist Partisi (KKE) daha fazla önlem alınması gerektiğini duyurdu.

Tüm dünyaya yayılan yeni virüsün, neoliberal politikalardan taviz vermeyen hükümetlerin başarısızlığı sonucu insanlığı sarstığını söyleyen Yunanistan Komünist Partisi (KKE), krizin kontrol altına alınması için bir dizi radikal önlemlerin alınması gerektiği vurgusunda bulundu.

KKE'NİN ÖNERİSİ 

KKE, Yunanistan’daki tüm özel sağlık kuruluşlarının bir an evvel kamusallaştırılması gerektiği duyurdu. Ayrıca, Yunanistan sağlık sisteminin de yeni sağlık emekçilerinin işe alınmasıyla desteklenmesi gerektiği ifade edildi. KKE’nin korona ile mücadele planı çerçevesinde, hükümetin bir an önce ülkedeki tüm özel sağlık kuruluşlarının devlet kontrolü altına alması çağrısı yapıldı. Bu plan, tüm özel test merkezleri ile kimya laboratuvarları da kapsayacak.

HÜKÜMETE ELEŞTİRİ 

Hükümet ile özel hastaneler arasında sağlanan anlaşmaya göre, özel hastanelerde kullanıma sokulacak olan her yeni yoğun bakım ünitesi için devlet özel sektöre her gün için bin 600 euro bir ödeme yapacak. Buna benzer bir durum özel tahlil merkezleri için de geçerli olacak. KKE bu gibi uygulamaları ‘kabul edilemez’ olduğunu söylüyor.