Boris Johnson'ın korona virüsü testi pozitif çıktı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, enfekte olduğunu duyurdu. Johnson, "Video konferans yoluyla hükümetin korona virüsüyle mücadelesine liderlik etmeye devam edeceğim" dedi. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock da, virüs testinin pozitif çıktığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Başbakanı Boris Johnson, korona virüsü testinin pozitif çıktığını söyledi. Parlamento binası ve başbakanlık ofisinin bulunduğu Downing Street'te korona virüsü testi yapıldığını söyleyen Johnson, karantinada olduğunu aktardı ve "Son 24 saat içinde hafif semptomlar yaşadım ve korona virüsü testim pozitif çıktı" dedi.

Yüksek ateş ve öksürük belirtileri olduğunu söyleyen 55 yaşındaki Johnson, şöyle devam etti: "Şimdi kendimi karantinaya aldım, ancak video konferans yoluyla hükümetin virüsle mücadelesine liderlik etmeye devam edeceğim."

Johnson, ‘sürü bağışıklığı’ ve ‘kontrollü salgın’ stratejisinden 180 derece çark ederek kapsamlı bir sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Daha önce 'sürü bağışıklığını' savunan Johnson, düzenlediği son basın açıklamasında ise İngiltere’de kişilerin korona virüsünü hafif belirtilerle atlatıp atlatmadıklarını öğrenebilmelerini sağlayacak antikor testlerinin internetten satışa sunulacağını açıklamıştı. Antikor testleriyle, Covid-19'a yakalanan kişilerin daha sonra bağışıklık geliştirip geliştirmediği öğrenilebilecek.

CUMMINGS, KAÇARKEN GÖRÜNTÜLENDİ

Johnson'ın enfekte olduğunu açıklamasının ardından Başdanışmanı Dominic Cummings, Downing Street'in arka kapısından kaçarken görüntülendi.

İNGİLTERE SAĞLIK BAKANI DA ENFEKTE OLDU

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock da korona virüsü testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Hancock, Twitter paylaşımında karantinada olduğunu ve hafif semptomlar gösterdiğini dile getirdi. (DIŞ HABERLER)