Afganistan'da 10 bin mahkum serbest bırakılacak

Afganistan'da korona virüsü önlemleri kapsamında 10 bin mahkum serbest bırakılacak. 10 gün içinde yürürlüğe girecek olan karar kapsamında 'ülke içi ve dışı güvenlik tehdidi oluşturan mahkumların serbest bırakılmayacağı' ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin, ülkede vaka sayısının artması nedeniyle 10 bin mahkumun serbest bırakılmasına karar verdiği bildirildi. Afganistan Hapishaneler Genel Başkanı Ahmad Raşid Totahil, Gani'nin korona virüsü önlemleri kapsamında aldığı kararla yaklaşık 10 bin mahkumun serbest bırakılacağını söyledi.

Kararın 55 yaş üstü, çocuk, kadın ve ağır hastalığı olan mahkumları kapsadığını söyleyen Totahil, ülke içi ve dışı güvenlik tehdidi oluşturan mahkumların serbest bırakılmayacağını ifade etti. Totahil, serbest bırakılma sürecinin 10 gün içerisinde başlayacağını aktardı.

Afganistan'da 94 kişi enfekte oldu, dört kişi korona virüsü nedeniyle öldü. Salgının artmasıyla ülkenin İran sınırındaki Herat, Farah ve Nimruz vilayetlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi. Günlük resmi çalışma süreleri de sekiz saatten beş saate indirilmişti. (AA)