Fransa'da korona virüsü nedeniyle en çok ölüm yaşanan gün

Korona virüsü nedeniyle 365 kişinin öldüğü Fransa'da, salgın boyunca en çok ölüm yaşanan gün oldu. 3 ülkede ise virüs kaynaklı ilk ölümler gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyada yeni tip korona virüsü (Covid-19) bulaşanların sayısı 500 bini geçti. Kazakistan, Ermenistan ve Honduras'ta ilk ölümler yaşandı. Fransa'da son 24 saatte 365 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle en çok ölüm yaşanan gün oldu.

Korona virüsüyle ilgili son gelişmeler şöyle:

KKTC'DE VAKA SAYISI 56'YA YÜKSELDİ

  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Ali Pilli, ülkede 9 yeni vakası tespit edildiğini ve vaka sayısının 56'ya ulaştığını açıkladı.

LÜBNAN'DA KISMİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

  • Lübnan'da Covid-19 nedeniyle 19.00-05.00 saatlerini kapsayan kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 29 Mart'ta sona ermesi beklenen seferberlik durumu ise 12 Nisan'a kadar uzatıldı. Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamaya göre ülkede virüs nedeniyle 6 kişi öldü.

Korona virüsü salgını: İtalya'da ölü sayısı 8 bini geçtiKorona virüsü salgını: İtalya'da ölü sayısı 8 bini geçti

KAZAKİSTAN, ERMENİSTAN VE HONDURAS'TA İLK ÖLÜMLER 

  • Kazakistan'da 14 kişide daha virüs tespit edilmesiyle vaka sayısının 111'e çıktı. Kazakistan Enformasyon ve Toplumsal Gelişme Bakanı Dauren Abayev, Covid-19 nedeniyle bir kadının yaşamını yitirdiğini ve ülkedeki ilk ölümün yaşandığını duyurdu.
  • Ermenistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Alina Nikosyan, Facebook'tan yaptığı paylaşımda, yoğun bakımda tedavi altında tutulan 72 yaşındaki kişinin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını aktardı. Aynı zamanda hipertansiyon ve kalp ritmi bozukluğu da bulunan kişi, ülkede Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden ilk hasta oldu.
  • Honduras'ta da virüs nedeniyle ilk ölüm yaşandı. Hayatını kaybeden kişinin, 60 yaşındaki erkek olduğu, hipertansiyon ve kalp rahatsızlığı bulunduğunu açıklandı.

Almanya’da 2 şehir karantinaya alındıAlmanya’da 2 şehir karantinaya alındı

  • Covid-19 hastası 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 104 vakanın tedavi altında tutulduğu Azerbaycan'da salgına karşı önlemler sıkılaştırıldı. Başkent Bakü'ye giriş ve çıkışların kısıtlanmasıyla sosyal izolasyonun uygulandığı Azerbaycan'da, 200 mahkumun serbest bırakıldı.
  • Gürcistan'da, hükümetin Covid-19'la ilgili verilerine göre, vaka sayısı 2 kişi artarak 79 oldu.
  • Suudi Arabistan'da korona virüsü (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e, 1012'ye yükseldi.

NİJERYA'DA ŞEHİRLER ARASI SEYAHATLER YASAKLANDI

  • Nijerya Enformasyon ve Kültür Bakanı Lai Muhammed, ülkede virüsün yayılmasını önlemek için şehir içi seyahatlerin yasaklanacağını ve otogarların kapatılacağını söyledi. Nijerya'da, şimdiye kadar 52 vakası görülürken bunlardan 2'si hayatını kaybetti.
  • İsrail'de korona virüsü nedeniyle 3 kişi daha öldü ve hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e çıktı. Vaka sayısı ise 171 artarak 2 bin 666'ya ulaştı.
  • Gana'da Covid-19 tespit edilenlerin sayısı düne göre iki kattan fazla arttı. Vaka sayısı son 24 saatte 64'ten 132'ye yükseldi.
  • Cezayir'de ise ölü 25'e yükselirken vaka sayısı 367 oldu.

İspanya'da ölü sayısı 4 bini geçtiİspanya'da ölü sayısı 4 bini geçti

AVRUPA'DA ÖLÜ VE VAKA SAYISI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

  • Hollanda’da salgını nedeniyle ölenlerin sayısı, son 24 saatte 78 kişi artarak, 434'e çıktı. 6 bin 412 olan vaka sayısının da 1019 artışla 7 bin 431'e yükseldi.
  • İngiltere'de de 113 kişi daha öldü ve toplam ölü sayısı 578'e ulaştı. Vaka sayısı da 2 bin 219 artarak 11 bin 658 oldu.
  • Fransa'da son 24 saatte 365 kişinin yaşamını yitirmesi "bir günde kaydedilen en yüksek ölüm" sayısı oldu. Ölü sayısı 1696'ya yükselirken vaka sayısı 3 bin 922 artışla 29 bin 155'e çıktı. Virüsten ölenlerin arasında Paris'in de içinde bulunduğu Ile-de-France bölgesinde yaşayan 16 yaşındaki bir çocuk da bulunuyor.
  • Moldova'da vaka sayısının 24 kişi artarak 149’a yükseldi. Ukrayna'da da 43 kişide daha virüsün tespit edilmesiyle vaka sayısının 156’ya ulaştı.

ABD'de virüsten ölenler bini geçtiABD'de virüsten ölenler bini geçti

LATİN AMERİKA ÖNLEMLER ARTIRILIYOR 

  • Şu ana kadar 6 kişinin öldüğü, vaka sayısının ise 475'e yükseldiği Meksika'da salgının yayılmasının engellenmesi için bazı eyaletlerde "sokağa çıkma yasağı" ilan edildi.
  • Brezilya'da, yeni tip korona virüsü nedeniyle 63 kişi öldü, vaka sayısı ise 2 bin 611'e yükseldi. Hükümet, yoksul sektörler için 30 milyon dolar ekonomik yardım planını devreye alacağını açıkladı.
  • Genel karantina uygulamasına geçen Kolombiya'da da hükümet, 15 milyon dolar ekonomik yardım programı açıklayacağını bildirdi. Ülkede şu ana kadar 470 kişide Covid-19 vakası görülürken, 4 kişi hayatını kaybetti.
  • Orta Amerika ülkesi Kosta Rika'da ise hükümet, sağlık, güvenlik ve afetlere müdahale dışında tüm kamu hizmetlerini, etkinlikler, kara, deniz, hava ulaşımı dahil tüm sınırlarını kapattı. Kosta Rika'da toplam 201 kişide virüs görülürken, 2 kişi öldü. (AA)

İsrail'de OHAL kavgası: Sağlık ve hazine bakanlarının virüs anlaşmazlığı basına sızdırıldıİsrail'de OHAL kavgası: Sağlık ve hazine bakanlarının virüs anlaşmazlığı basına sızdırıldı