Suudi Arabistan'da sokağa çıkma yasağı

Korona virüsü nedeniyle iki kişinin öldüğü Suudi Arabistan'da, pazartesi yürürlüğe giren sokağa çıkma yasağının kapsamı genişletiliyor. Suudi Kralı Selman, Mekke, Medine ve Riyad'da sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan, korona virüsü salgını ile mücadele kapsamında aldığı kısmi sokağa çıkma yasağı kararının kapsamını genişletti. Suudi devlet haber ajansı SPA'nın haberine göre, Kral Selman'ın talimatıyla Riyad, Mekke ve Medine kentlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kral'ın kararnamesine göre, ülkenin 13 vilayeti arasında seyahat de yasaklandı.

Buna göre, başkent Riyad'ın yanı sıra Mekke ve Medine'ya giriş-çıkışlar yasaklandı. Vilayetler arası seyahate de tüm ülkede yasak getirildi.

Suudi Arabistan'da hafta başında, 21 gün boyunca akşam 19.00 ile sabah 6.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Yeni kararnameyle, Riyad, Mekke ve Medine'de sokağa çıkma yasağının süresi de uzatıldı. Buna göre, ülkenin üç büyük kentinde akşam üzeri saat 15.00 ile sabah 6.00 arasında sokağa çıkmak yasak.

Suudi Arabistan son 24 saatte 133 yeni korona virüsü vakası tespit etmiş, ölü sayısının ikiye yükseldiğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)