Çin'de iki aydır kapalı olan 500 sinema tekrar açıldı

Korona virüsü nedeniyle dünya genelindeki ölü sayısı ise 18 925'e yükselirken, virüsün ortaya çıktığı Çin'de, risk seviyesi düşürüldü. ABD'de New York'tan sonra Kaliforniya'da da vaka sayılarında artış gözlemlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 196 ülkeye yayılan korona virüsü salgını nedeniyle son 24 saat içinde ölü sayısı 18 bin 925'e, vaka sayısı ise 423 bin 724'e yükseldi. Altı gündür yerel vakanın kaydedilmediği Çin'de 'ithal vakalarda' da düşüş tespit edildi, risk seviyesi 'ortaya' düşürüldü. İki aydır kapalı olan 500 sinema açıldı, mağazalarda ürün fiyatları düşürüldü.

ÇİN'DE NELER OLUYOR? 

  • Çin'de mağaza ve dükkanlar, insanları alışveriş yapmaya teşvik etmek için ürün fiyatlarını düşürüyor.
  • Yavaş yavaş hayatın normalde döndüğü Çin'de, dükkanlarda yapılan indirimlerin yanı sıra yerel yetkililer milyonlarca dolar değerinde indirim kuponları dağıtıyor.
  • Demiryolları amirliği de çarşamba gününden itibaren bilet fiyatlarını yüzde 45 oranında düşürdü.
  • Ülkede, neredeyse iki ay boyunca kapalı olan 500 sinema tekrar açıldı.
  • Çin'de vaka sayılarında da düşüş kaydedildi. Dün 78 'ithal vakanın' kaydedildiği ve yerel bulaşmanın gözlemlenmediği Çin'de bugün 48 vaka tespit edildi.
  • Yurtdışı kaynaklı vakalar nedeniyle, ülkeye gelen kişiler için karantina önlemleri artırıldı.
  • Hubei eyaletinde vaka tespit edilmedi, ikisi korona virüsünün merkez üssü Wuhan'dan olmak üzere üç kişini öldüğü bildirildi.
  • Yetkililer, salgının risk seviyesini 'yüksekten' 'ortaya' düşürdü.
  • Çin'de 81 bin 218 kişi enfekte oldu, 73 bin 650 kişi taburcu edildi. Ölü sayısı ise 3 bin 280'in üzerinde.

VİETNAM'DA YEDİ VAKA DAHA TESPİT EDİLDİ

Vietnam'da yedi vaka daha tespit edildiği duyuruldu. Sağlık bakanlığı enfekte olanların sayısının 141'e yükseldiğini açıkladı.

AVUSTRALYA'DA 'VİRÜS ŞAKASI'

Avustralya'da, 'virüs şakası' yapan bir adam, polis memurunu engelleme ve tehdit ile suçlandı. 21 yaşındaki bir adam, Sydney'nin kuzeyinde Coffs Harbour'daki bir karakolda 71 yaşındaki polis memuruna yaklaşarak üzerine öksürdü. Bir polis, "Arkadaşı video çekerken kasıtlı olarak kadının üzerine öksürdü" dedi.

MALEZYA'DA KARANTİNA SÜRESİ UZATILDI

Güneydoğu Asya'da en çok vakanın tespit edildiği Malezya'da karantina süresinin 31 Mart'tan 14 Nisan'a kadar uzatıldı. Malezya Devlet Başkanı Muhyiddin Yasin, 172 kişinin daha enfekte olduğunu duyurdu. Ülkede bin 796 kişi enfekte oldu, 17 kişi öldü.

TOKYO'DA VAKA SAYILARI ARTIYOR

Japonya'nın başkenti Tokyo'da vaka sayıları artıyor. Salı günü 17 vakanın tespit edildiği Tokyo'da toplam 171 kişi enfekte oldu. Japonya'da toplam bin 214 kişi enfekte oldu, 43 kişi öldü.

KALİFORNİYA'DA HASTANE YATAĞI KITLIĞI

Kaliforniya'da 51 kişi virüs nedeniyle öldü, 2 bin 200 kişi enfekte olsun. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, enfekte olan kişilerin 18-49 yaş arasında olduğunu söyledi. Hastane yatağı sayısının da az olduğu Kaliforniya'da, Elon Musk bin adet solunum cihazı gönderdi.

ABD'de bin yatak kapasitesi olan askeri gemi hastanesi Mercy, cuma günü Los Angeles limanına yanaşacak.

PERU'DA ÖLÜ SAYISI ARTTI

Peru'da korona virüsü nedeniyle ölü sayısı yediye yükseldi. Sağlık bakanlığı, Kanada'dan gelen 38 yaşındaki bir adamın ve İspanya'da dönen 66 yaşında bir kadının öldüğünü duyurdu. Ülkede 416 kişi enfekte oldu. (DIŞ HABERLER)