İtalya'ya yardım yollayan Rusya: Karşılık beklemiyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ‘İtalya’ya gönderilen yardımlar için karşılık beklenmediğini’ söyledi. Peskov, ‘Avrupa Birliği yaptırımlarının kaldırılması için İtalya’ya yardım gönderildiği’ görüşünün ‘absürd’ olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, İtalya'ya korona virüsü salgınına karşı gönderilen askeri yardımın herhangi bir siyasi hedefinin olmadığını, bir karşılık beklenmediğini duyurdu. Kremlin'den yapılan açıklamada, tıbbi yardımın 'Avrupa Birliği’nin Moskova’ya uyguladığı yaptırımların kaldırılması konusunda İtalyan yardımı' için gönderilmediği belirtildi.

'GERÇEKTEN İHTİYAÇLARI VAR'

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ‘AB yaptırımlarının kaldırılması için İtalya’ya yardım gönderildiği’ görüşünün ‘absürd’ olduğunu söyledi. Peskov, “Bu yardımların sağlanmasında herhangi bir koşul veya beklenti amacı güdülmedi. İtalya’nın gerçekten büyük çapta yardıma ihtiyacı var” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’nin cumartesi günü yaptığı telefon konuşmasının ardından, Rusya'dan İtalya'ya yardım gönderimi başladı. Moskova İtalya'ya, 'Rusya’dan sevgilerle' notuyla sekiz tabur askeri sağlık çalışanının yanı sıra çok sayıda malzeme gönderecek. (DIŞ HABERLER)

 İtalya'ya Rus ordusu ve Küba'dan yardımİtalya'ya Rus ordusu ve Küba'dan yardım