Korona salgını ortasında deprem: Hırvatistan 5.3'le sallandı

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'in kuzeyinde 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Korona virüsü salgınının ortasında sokağa dökülen halktan sosyal mesafeyi korumaları istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'in kuzeyinde 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Korona virüsü salgının ortasında yaşanan deprem sonrasında, sokağa dökülenlere sosyal mesafeyi korumayı unutmama uyarısı yapıldı.

Büyüklüğü önce 6.0 olarak verilen, sonra 5.3'e düşürülen depremde çok sayıda binanın hasar gördüğü belirtiliyor. Can kaybı veya yaralı sayısına ilişkin henüz bir açıklama yok.

Yerin 10 kilometre derinliğinde yaşanan ve 10 saniye sürdüğü belirtilen sarsıntının ardından, İçişleri Bakanlığı'ndan halka korona virüsünü unutmama uyarısı yapıldı. İçişleri Bakanı Davor Bozinovic, sokaklardaki insanlardan sosyal mesafeyi korumalarını istedi.

Hırvatistan'da şu ana dek 206 korona virüsü vakası tespit edildi. İlk ölümün de geçtiğimiz hafta yaşandığı ülkede, 70 yaşındaki bir erkek hasta da öldü. (DIŞ HABERLER)