Uruguay’a virüs bulaştıran kadın: Bana terörist muamelesi yapmayın

Uruguay’daki korona virüsü salgınında İtalya ve İspanya’ya gittikten sonra 500 kişilik bir düğüne katılan tasarımcı Carmela Hontou’ya tepki sürüyor. Düğündeki vaka sayısı iki katına çıkarken, Hontou da birkaç gün önce ateşinin 41 dereceye çıktığını itiraf etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Latin Amerika’nın küçük ülkesi Uruguay’da, nüfusla orantısız bir hızda artan korona virüsü vakalarından sorumlu tutulan kadın konuştu. İtalya ve İspanya’ya gittikten sonra 500 kişilik bir düğüne katılan 57 yaşındaki Carmela Hontou, “Bana terörist muamelesi yapıyorlar” dedi.

ATEŞİ 41 DERECEYE ÇIKMIŞ!

Hontou, bir noktada ateşinin 41 dereceye kadar yükseldiğini ve hastalıktan konuşamayacak hale geldiğini itiraf etse de, “Benim, herkesi öldürmek için virüsü getiren bir terörist olduğumu söylüyorlar” diye konuştu.

VAKALARIN YARIDAN FAZLASI DÜĞÜNDEN

Uzmanlara göre, 3.5 milyonluk nüfusu olan Uruguay’daki vaka sayısının alınan önlemlere rağmen 12-18 Mart arasında dörtten 79’a fırlaması, 392 de şüpheli vaka tespit edilmiş olması normal değil. Yerel basına göre, kesinleşmiş vakaların 44’ünün, Hontou’nun katıldığı düğüne giden kişiler olduğunu yazıyor.

‘SOSYETENİN EN GÖRKEMLİ ETKİNLİĞİ VİRÜS ÜSSÜNE DÖNÜŞTÜ’

Hal böyleyken, The Guardian’ın deyimiyle “Uruguay’ın başkenti Montevido’da sosyetenin bu sezon en önemli olayı olması beklenen görkemli bir düğün”, korona salgınının merkezine dönüştü Düğünden önce hem İtalya’ya hem İspanya’ya giden, bu arada ateşi 41 dereceye çıkınca doktor çağırdığı ortaya çıkan Hontou da, neredeyse herkesin birbirini tanıdığı bu küçük ülkede hedefe konmuş durumda.

‘DAMAT OĞLUM GİBİYDİ’

Ancak bir moda tasarımcısı olan Hontou, düğüne gitme kararını savunmaya devam ediyor. Arjantin basınıyla telefon üzerinden bir söyleşi yapan Hontou, ‘damadın oğlu gibi olduğunu’ ve ateşi 41 dereceye çıktığında İspanya’da gittiği doktorun korona virüsünden şüphelenmediğini söyledi. Hontou, “Konuşamıyordum bile. Ateşim 41 dereceydi. Korona virüsü konusunu doktora anlattım ama ilgilenmedi” iddiasında bulundu. Bununla birlikte 22 Şubat’ta Madrid’e yeniden giderken maske taktığını da itiraf etti.

‘ARKADAŞLARIM BİLE SIRT ÇEVİRDİ’

Hontou, kendisine gösterilen tepkilere çok şaşırdığını, arkadaşlarının bile kendisine sırt çevirdiğini söyleyip, “Benim herkesi öldürmek için virüsü getiren bir terörist olduğumu söylüyorlar” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)