İddia: Mossad gizli operasyonla 100 bin test aldı

İsrail istihbarat servisi Mossad’ın, geçtiğimiz hafta gizli bir operasyonla başka ülkelerden 100 bin korona virüsü testi aldığı öne sürüldü. İddiaya göre, test kitlerinin alındığı yerler arasında İsrail’in diplomatik ilişkilerinin iyi olmadığı en az iki ülke var. Kitlerin bazılarının bozuk çıktığı da iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınına karşı kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edip mümkün olduğunca fazla test yapma politikası izleyen İsrail’de, dış istihbarat servisi Mossad’ın gizli bir operasyonla dünya çapında 100 bin korona virüsü testi topladığı öne sürüldü. İddiaya göre Mossad ajanları, İsrail’in diplomatik ilişkilerinin iyi bir düzeyde olmadığı en az iki ülkeden de test kiti aldı.

‘MOSSAD AJANLARI TOPLADI’

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail ajanları geçtiğimiz hafta farklı ülkelere uçarak 100 bine yakın testi ülkeye getirdi. Haberi ilk duyuran Channel 12 kanalı ise Mossad’ın bir dizi ülkeden yaklaşık 4 milyon test almayı planladığını da öne sürdü.

‘NE İSRAİL, NE SATAN HÜKÜMETLER AÇIKLAYABİLİYOR…’

Hükümet kaynakları ve sağlık yetkililerine dayandırılan haberlerde, operasyonun gizli tutulduğu, zira test alınan en az iki ülke ile İsrail’in diplomatik ilişkilerinin pek iyi olmadığı, bu nedenle de resmi açıklama yapılamadığı belirtildi. Söz konusu iki ülkenin ismi ise henüz sızdırılmış değil. Haberlerde, test kitlerini İsrail’e satan ülkelerin de kendi vatandaşlarının tepkisinden çekindiği için açıklama yapmadığı belirtildi.

NETANYAHU: EVET MOSSAD DA VİRÜSLE MÜCADELE EDİYOR

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise iddiayı doğrular nitelikte bir açıklama yaptı. Netanyahu’nun ofisinden gelen açıklamada, “Korona virüsüyle mücadelede Mossad ve diğer kurumlar dahil, devletin tüm kapasitesini kullanıyoruz. İsrail’e getirilen malzemelere ihtiyaç vardı” denildi.

‘PARÇALARI EKSİK ÇIKTI’

Bununla birlikte, Mossad’ın ülkeye getirdiği kitlerin sorunlu olduğu da iddia ediliyor. İsrail basını, çok sayıda testin kritik parçalarının eksik olduğunu yazdı. Ynet sitesine konuşan Sağlık Bakanlığı yetkilisi Itamar Grot, testlerin burun ve boğazdan örnek almaya yarayan parçalarının çıkmadığını söyledi. Grot, “Ne yazık ki, gelen şeyler tam da ihtiyaç duyduğumuz malzemeler değil. Sorunumuz şu ki, örnek alma parçaları yok” dedi.

GÜNDE 3 BİN TEST YAPILACAK

9 milyon nüfuslu İsrail’de bu hafta alınan önlemler kapsamında ülkenin test kapasitesinin artırılacağı, günde 3 bin test yapılmasının hedeflendiği belirtilmişti. İsrail’de vaka sayısı şu an 530 olarak açıklanmış durumda. (DIŞ HABERLER)