KKTC cumhurbaşkanlığı seçimi 11 Ekim'e ertelendi

KKTC'de korona virüsü nedeniyle 26 Nisan'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimi 11 Ekim'e ertelendi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, seçime kadar görevine devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi, Yüksek Seçim Kurulu'nun daha önce 26 Nisan'da yapılmasını kararlaştırdığı cumhurbaşkanlığı seçiminin ertelenmesi gündemiyle toplandı.

İlk olarak Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi'nde görüşülen ve oy birliğiyle kabul edilen öneri, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda milletvekillerinin onayına sunuldu. Karar önerisi genel kurulda, 2'ye karşı 41 oyla kabul edildi. Karara göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, seçim tarihine kadar görevine devam edecek.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ertelenmesi, korona virüsü (Covid-19) vakalarının görülmeye başlanmasıyla gündeme gelmişti. Pazartesi günü KKTC Başbakanlığı'nda, salı günü de Cumhurbaşkanlığı'nda, mecliste temsil edilen siyasi partilerin başkanları ve temsilcilerinin katılımlarıyla görüşmeler yapılmıştı. (LEFKOŞA/AA)