Bangladeş'te uyarılara rağmen evden çıkan 25 bin kişi virüs duası yaptı

Bangladeş'te yetkililerin 'Evden çıkmayın' uyarılarını dinlemeyen binlerce kişi korona virüsüne karşı dua etmek için toplandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bangladeş’te korona virüsü nedeniyle ilk ölüm vakası kaydedilirken, ülkede binlerce kişinin 'evden çıkmayın' uyarılarına karşın ‘salgın duası’ yapmak üzere toplanması büyük tepki çekti. Müslüman nüfusun büyük çoğunlukta olduğu Bangladeş’in güneyindeki Raipur kasabasında yaklaşık 25 bin kişi ülkeyi virüsten temizleyeceği gerekçesiyle Kuran’daki şifa dualarını okumak üzere açık bir alanda toplandı.

Tota Miah, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada “Ülkeyi virüsten kurtarma gerekçesiyle şafaktan sonra dua etmek için toplanmışlar” dedi. Miah, organizatörlerin yetkili kişilerden izin almadığını da belirtti. Devasa kalabalığa ait fotoğrafların sosyal medyada yayılması büyük tepkiye yol açtı. Bir Twitter kullanıcısı, “İnanılmaz, polisin haberi olmadan nasıl yapabildiler? Bölgedeki herhangi birine bir şey olması halinde sorumlu tutulmalılar” sözleriyle öfkesini gösterdi. Bangladeşli yetkililer halihazırda okulları kapattı ve salgının yayılmasını önlemek için halka zorunlu olmadıkça evden çıkmaması çağrısında bulundu.

168 milyon nüfusa ev sahipliği yapan Bangladeş’te şimdilik 14 doğrulanmış vaka bulunuyor. Ancak sağlık görevlileri yeterince test yapılamadığını belirtiyor. (Sputnik)