Kosova'da virüs kavgası: OHAL isteyen içişleri bakanı görevden alındı

Korona virüsü salgını, Kosova’da iki ay önce kurulan koalisyon hükümettinde çatlak yarattı. Salgına karşı OHAL ilan edilmesini destekleyen içişleri bakanı, “Buna gerek yok” diyen başbakan tarafından görevden alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kosova hükümeti korona virüsü salgınına karşı alınacak önlemler başbakan ile içişleri bakanını birbirine düşürdü. OHAL istemeyen Başbakan Albin Kurti, bu adımın atılmasını destekleyen İçişleri Bakanı Agim Veliu'yu görevden alındı.

Ülkede daha iki ay önce kurulmuş koalisyon hükümetini sarsan kavga, Cumhurbaşkanı Haşim Taci'nin dün gece parlamentoya acil durum ilanı için çağrı yapmasıyla patlak verdi. Başbakan Kurti bu sert adımın gerekmediği yönünde görüş açıklarken, Veliu başbakana kamuoyu önünde meydan okuyarak partisinin OHAL'i destekleyeceğini açıkladı. Kurti de bugün düzenlediği basın toplantısında bakan Veliu'yu görevden aldı.

Kosova'da şu an büyük çoğunluğu İtalya bağlantılı olmak üzere 19 kişinin korona virüsü kaptığı biliniyor. Ülkenin sınırları, okullar, barlar ve restoranları kapanmış durumda. Sadece süpermarketler ve eczaneler açık. (DIŞ HABERLER)