Sigara içmek virüs semptomlarını ağırlaştırıyor

Tütün ve tütün ürünleri kullanmanın yeni tip korona virüsünün yol açtığı semptomları ağırlaştırdığı ortaya çıktı. Sigara kullanmak ölümcül semptom geliştirme riskini yüzde 50 artırıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sigara kullanmak yeni tip korona virüsünün (Covid-19) yol açtığı semptomları yüzde 50 oranında ağırlaştırıyor.

Fransız Tütünle Mücadele Birliği Genel Sekreteri Bertrand Dautzenberg, Çin tarafından paylaşılan verilerden hareketle Covid-19'un tütün kullananlar üzerindeki etkisine dair uyarıda bulundu.

Euronews'in haberine göre Dautzenberg, "Sigara içenlerin virüse yakalanma riskinin arttığına ilişkin, büyük bir olasılık olmasına rağmen, veri eksikliği nedeniyle bir kesinlik yok. Bunu ancak bir yıl içinde bilebiliriz. Bununla birlikte korona virüsü bulaştığında, sigara kullananlar için ciddi semptomlar geliştirme riski yüzde 50, neredeyse ölümcül olabilecek çok ciddi semptomlar geliştirme riskiyse yüzde 130'a kadar artabilir" açıklamasını yaptı.

Covid-19'un sigara içmeyenlerin yüzde 14'ünde sigara içenlerinse yüzde 21'inde şiddetli semptomlar geliştirebileceğini belirten Dautzenberg, "Yoğun bakım ünitesine kaldırılma ve ölüm sayıları sigara içenlerde 2.5 kat daha fazla. Yüzde 100 emin değiliz ancak nedensel bir bağlantı olduğu aşikar" diye konuştu.