İran'da 'patlıcan yağmuru'nun 'sırrı' çözüldü: Özür dileriz, okul projesiydi

Sosyal medyada 'İran'da patlıcan yağmuru' diye viral olan videonun kaynağı ortaya çıktı. Görsel efekt kullanımlarını test etmek için böyle bir video hazırladıklarını belirten bir grup öğrenci gözaltına alındı. Gençler, çıkarıldıkları devlet televizyonunda özür diledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada 'İran'da patlıcan yağmuru' olarak yayılan videoyu hazırladığı belirtilen bir grup öğrenci gözaltına alındı. Görsel efekt kullanımlarını test etmek için böyle bir video hazırladıklarını belirten gençler, devlet televizyonunda özür diledi.

Kamu huzurunu bozmak suçlamasıyla gözaltına alınan öğrenciler, televizyondaki açıklamalarında 'videoyu bir üniversite projesi için çektiklerini', özel efektler için yeteneklerini test etmek istediklerini söyledi.

Çektikleri videoyu sadece arkadaşlarıyla paylaştıklarını belirten öğrenciler, "Maalesef, görüntüler yanlış amaçla kullanıldı ve bunun için çok üzgünüz" ifadelerini kullandı. Tahran polisi de videonun yanlışlıkla yayınlandığı bilgisinin doğru olduğu yönünde bir açıklama yaptı. (Sputnik)