Kuzey İrlanda'da korona davası: Okul kapatmama kararını mahkemeye taşınıyor

Kuzey İrlanda’da bir anne, hükümetin korona virüsüne nedeniyle okulları kapatmamasına karşı hükümete dava açıyor. Anne, çocuğunun sağlık sorunları nedeniyle virüse kolayca yakalanabileceğini söyleyerek Boris Johnson hükümetine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsünün 1390’dan fazla kişiye bulaştığı ve 35 kişinin öldüğü Birleşik Krallık’ta, okulların kapatılmama kararına tepki büyüyor. Başbakan Boris Johnson'ın okulların kapatılması için ‘henüz erken olduğunu’ söylemesi sonrası, bir anne hükümete dava açmaya hazırlanıyor.

Kuzey İrlanda’nın sınır kasabası Armagh'da yaşayan kadın, ilkokula giden kızının sağlık sorunları nedeniyle korona virüsünden enfekte olma riskinin yüksek olduğunu söyledi. Avukat Darragh Mackin ise “İlgili makamlar ve kurumlar, okula devam etmeyi zorunlu kılarak, tüm çocuklara karşı olan yükümlülüklerini yerine getirmede başarısız oldu” dedi.

Davanın nasıl sonuçlanacağı merak konusu.

Johnson'ın 'okulları kapatmak ve etkinlikleri yasaklamak gibi önlemler için erken olduğunu' söylemesi sonrasında, bugün, Brexit’le AB’den ayrılan Birleşik Krallık'a bağlı olan Kuzey İrlanda’da okullar kapatılmazken, AB üyesi İrlanda’da okullar kapatıldı. (DIŞ HABERLER)