İspanya’da balkonlardan toplu ‘karantina sporu’

Karantina altında olan İspanya'da bir mahallede insanlar balkonlarından hep beraber spor yaptı. Bir spor hocası, bir çatının üzerinden, evden çıkamayanlara toplu olarak spor yaptırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle geniş karantina tedbirlerinin alındığı Avrupa'da yeni dayanışma yöntemleri geliştiriliyor. Son olarak İspanya'da, karantina altındaki bir mahalle toplu olarak spor yaparken görüntülendi.

Bir fitness grubu olan Sano Sevilla Los Bermejales’in Instagram hesabından paylaşılan görüntülerde, bir fitness hocası bir çatıyı gören dairelerdeki insanlara spor yaptırıyor. Balkonlarında spor hocası eşliğinde fitness yapan insanların görüntüleri “İspanya, Seville’de insanlar karantinayı spor yapmamak için bir bahane olarak görmüyor” yorumuyla paylaşıldı.

7 bin 980’den fazla kişinin virüsten etkilendiği ve 294 kişinin öldüğü İspanya’da cumartesi günü tüm ülke karantina altına alındı. Sıkı karantina önlemlerinin uygulandığı ülkede vatandaşlar acil durumlar dışında yalnızca yiyecek alıverişi yapmak ve işe gitmek için evden çıkabiliyor.

DSÖ: EGZERSİZ YAPIN

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçen günlerde karantinada olan insanların başka kişilerle iletişim halinde olmaları ve günlük rutinleri mümkün olduğunca devam ettirmeleri gerektiğini duyurmuştu. DSÖ açıklamasında şu ifadeler kullanılmıştı: “Stresli dönemlerde, kendi ihtiyaçlarınıza ve duygularınıza dikkat etin. Keyif aldığınız aktiviteleri yapmaya devam edin ve rahatlayın. Düzenli egzersiz yapın, düzenli uyuyun ve sağlıklı beslenin.” (DIŞ HABERLER)