Güney Kore 'grup bulaşması'nı mercek altına aldı

Güney Kore hükümeti, binlerce kişiye test yapılmasına rağmen korona virüsünün yayılmasının önüne geçebilmiş değil. Yetkililer, bir Hıristiyan tarikatı ve çağrı merkezi gibi, virüsün ülkeye yayılmasına yol açan grupları tespit edip olası vakaları bu yolla engellemeye çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çok sıkı önlemler alıp binlerce kişiye test yapılmasına rağmen korona virüsünün engelleyemeyen Güney Kore, 'grup bulaşması'na odaklandı. Ülkede biri gizli bir Hıristiyan tarikatı olmak üzere, virüsü önce birbirleri arasında yayıp sonra ülke çapında dolaşıma sokan gruplar tespit edildi.

VAKALARIN YÜZDE 80'İ 'GRUPLAR ARASI'

Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (KCDC) yapılan açıklamaya göre, ülkedeki vakaların yüzde 80'inin temelinde 'grup bulaşması' yatıyor.

Ülkede virüsün bulaştığı en büyük 'grup', ülkenin güneyindeki Daegu kentindeki gizli Hıristiyan tarikatı Shincheonji olarak tespit edildi. Ülke çapındaki bütün vakaların yüzde 60'ının bu tarikatın mensupları üzerinden yayıldığı, yüzde 74'ünün de Daegu bağlantılı olduğu hesaplandı.

ÇAĞRI MERKEZİ VE BAKANLIK

Ülkede bu hafta, bir çağrı merkezi de virüsün yayılmasına yol açan gruplardan biri olarak tanımlandı. Çağrı merkezinden şu ana dek 124 kişiye virüs bulaştığı belirtiliyor.

Bir diğer grubun ise Ülkenin Okyanus ve Balıkçılık Bakanlığı olduğu belirtiliyor. Buna göre bakanlıkta 29 kişiye virüs bulaştı.

Güney Kore'de son bir günde 76 yeni vaka belirlenirken, üç ölüm daha gerçekleşti. (DIŞ HABERLER)

İtalya'da hastaların yaş ortalaması düşüyorİtalya'da hastaların yaş ortalaması düşüyor

Korona virüsü Asya'da nasıl kontrol altına alındı?Korona virüsü Asya'da nasıl kontrol altına alındı?