ABD'de salgın bilmecesi: Gripten değil koronadan öldüler

Çin Dışişleri sözcülerinden Zhao Lijian, 'ABD'nin korona virüsünü Wuhan'a getirdiğini' öne sürdü. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Robert Redfield ise, ABD Kongresi'nde 'grip nedeniyle öldüğü sanılan kişilerin Covid-19 testinden pozitif çıktığını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun yeni tür korona virüsünü ‘Wuhan virüsü’ diye anmasına sert tepki göstermiş, Çin Dışişleri sözcülerinden Zhao Lijian da virüsün kaynağının neresi olduğunun henüz net olarak bilinmediğini söylemişti.

Zhao Lijian, 'virüsü Çin'e getirenin ABD ordusu' olduğunu öne sürdü. ABD'yi şeffaf olmamakla suçlayan Lijian, "ABD'de 'sıfırıncı hasta' nerede? Kaç kişi enfekte oldu? Hastanelerin isimleri ne? Virüsü Wuhan'a getiren ABD olabilir" ifadelerini kullandı. Çin'de sosyal medyada da ABD'nin 'virüsün yayılmasına neden olan ülke' olduğu tartışmaları da sürerken, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Robert Redfield ve CDC'nin kilit isimlerinin ABD Kongre'sinde Covid-19 ile ilgili ifade verdi.

'TEST SONUÇLARI GÜVEN VERMİYOR'

Zhao Lijian, Twitter hesabından, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Robert Redfield'in görüntülerine yer verilen bir video paylaşarak, Redfield'in daha önce grip (influenza) nedeniyle ölen bazı ABD vatandaşlarında Covid-19 saptandığı sözlerini aktardı.

Redfield ifadesinde, 'testlerin yetersiz kaldığı' dile getirdi. Kongre'de, Covid-19 virüsü için test kitlerinin yeni ortaya çıktığı belirtilerek bu test kitleri olmadan grip salgını nedeniyle öldüğü düşünülen kişilere yapılan testlerin güven verip vermeyeceği tartışıldı. "ABD'de kayıtlara 'grip salgını' nedeniyle öldükleri geçirilen kişilerin aslında Covid-19 nedeniyle ölmüş olma ihtimali var mı?" sorusuna ise Redfield, 'yapılan testlerde bazı kişilere Covid-19 teşhisi konulduğunu' söyledi. (DIŞ HABERLER)