Yunanistan’da virüs turizmi ve sağlığı vurdu

Çin'de ortaya çıkan yeni tür korona virüsü, Yunanistan ekonomisini ve sağlık sistemini etkiledi. Doktor, hemşire ve hemşire ve tıbbi malzeme eksikliği virüsle mücadeleyi gölgeliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsünün hızla yayılması, Yunanistan ekonomisini etkiliyor. Ülke genelinde ekonomik daralmaya gidilirken, Yunanistan ekonomisinin 'manivelası' turizm sektörü de ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Atina’daki büyük turizm şirketleri, iptal edilen rezervasyonlarla uğraşıyor.

KRİZ BÜYÜYOR

Hükümet ise sınırlı kaynaklarla Yunanistan ekonomisini ayakta tutmak ve başka ülkelerden borç almamak adına ek önlemleri gündeme getirdi. Bu önlemler arasında orta ve küçük ölçekli işverenlerin desteklenmesi ve ekonomik destek sağlanması yer alıyor.

Ekonomik kriz yıllarında kaynak kesintileri ile baş etmek zorunda kalan sağlık sistemi yeni krize hazırlıksız yakalandı. Büyük hastanelerde doktor, hemşire ve tıbbi malzeme eksikliği de hükümetin virüsle mücadelesini etkiliyor.

TÜM EĞİTİM KURUMLARI KAPATILDI

Yunanistan’da son verilere göre ülke genelinde 90 korona virüsü vakası tespit edildi. Yunanistanlı yetkililer bu sayının artabileceği uyarısında bulunuyor.

Korona virüsünün ülke geneline yayılması nedeniyle Kiryakos Miçotakis hükümeti,  ilköğrenim ve ortaöğrenim kurumları ile üniversiteleri iki haftalığına kapatma kararı aldı. Bu karar uyarınca Yunanistan’daki tüm eğitim kurumları 14 gün boyunca kapalı kalacak. Karar 14 günün ardından revize edilecek ve durumun kötüleşmesi halinde zorunlu tatilin Paskalya tatili ile birleştirilmesi opsiyonu da gündeme getirilecek.

Şu ana dek ölümlerin yaşanmadığı Yunanistan’da tüm toplantılar, gösteriler askıya alınırken, kültür ve spor etkinlikleri de ya iptal ediliyor ya da seyircisiz düzenleniyor.

VİRÜS MİDİLLİYE'DE SIÇRADI

Mülteci krizi ile baş etmeye çalışan Midilli Adası'nda dün korona virüsü tespit edildi. Midilli’de 27 bin kişilik bir mülteci kampının 10 kilometre ötesinde, 40 yaşındaki bir kadına virüs teşhisi konuldu ve karantinaya alındı.

Yunanistan yerel medyası, Midilli gibi mülteci krizinden etkilenen noktalarda korona virüsünün yayılabileceği uyarısında bulunuyor.