Google 'evden çalışma' çağrısı yaptı

İnternet devi Google, korona virüsü Kuzey Amerika çalışanlarına evden çalışma çağrısı yaptı. Şirket, virüsten etkilenen çalışanlarına ücretli izin verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Google, 100'den fazla ülkeye yayılan korona virüsü nedeniyle, Kuzey Amerika'daki çalışanlarına evden çalışmaları gerektiğini duyurdu. Şirket, 10 Nisan'a kadar çalışanlarına evden çalışma çağrısında bulundu.

Alphabet şirketine bağlı Google, daha önce San Fransisco, Dublin ve Seattle çalışanları için de evden çalışma çağrısı yapmıştı.

ÜCRETLİ İZİN VERİLECEK

Google CEO'su Sundar Pichai, Twitter paylaşımında 'sosyal alanlardan ve topluluklardan uzak tutmaya katkı sağlamanın önemli olduğunu' söyledi. Şirket, aynı zamanda, korona virüsünden etkilenen çalışanlarına ücretli izin vereceğini duyurdu.

Apple CEO'su Tim Cook ise çalışanların 9-13 Mart tarihlerinde 'işleri el verdiği takdirde' evden çalışmalarını söyledi. Geçen haftalarda Facebook ve Microsoft gibi birçok şirket de San Francisco ve Seattle çalışanlarının evden çalışmaların istemişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler çin google virüs korona