Çin'le ABD arasında virüs kavgası: Wuhan'dan çıkmamış olabilir!

Pekin yönetimi, dünya çapında 4 bini aşkın kişinin ölümüne yol açan yeni tür korona virüsünün, ilk görüldüğü yere atfen 'Wuhan virüsü' diye anılmasına tepki gösterdi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun bu ifadeleri kullanması sonrası gelen açıklamada, "Amerikalı bir siyasetçi, Çin'i ve Wuhan'ı yaftalama fırsatını kaçırmadı" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun yeni tür korona virüsünü 'Wuhan virüsü' diye anmasına sert tepki gösterdi. Açıklamada, virüsün ilk olarak Wuhan'da ortaya çıkmış olduğu yönündeki genel kanaat de sorgulandı.

'ABD'Lİ SİYASETÇİYİ KINIYORUZ'

Çin Dışişleri Sözcüsü Geng Shuang, Pompeo'nun 'Wuhan virüsü' ifadelerine kullanmasına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: "Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) bu yeni tür korona virüsüne resmen bir isim koymuş olmasına rağmen, belirli bir Amerikalı siyasetçi bilime ve DSÖ kararına saygısızlık ederek, Çin ve Wuhan'ı yaftalama konusundaki ilk fırsatı kaçırmadı. Bu alçakça tavrı kınıyoruz."

Pompeo geçtiğimiz hafta CNBC ile söyleşisinde, "Çin Komünist Partisi'nin de birden fazla yetkilisi virüsün Wuhan'dan geldiğini söyledi" deyip, "Bunun nerede başladığından gayet eminiz" ifadelerini kullanmıştı.

Çin Dışişleri sözcülerinden Zhao Lijian da bu sözlere tepki göstermiş, virüsün kaynağının neresi olduğunun henüz net olarak bilinmediğini söylemişti. Çinli sözcü, SARS virüsü uzmanı Zhong Nanshan'ın "Salgın ilk olarak Çin'de rapor edilmiş olsa da, illa ki burada ortaya çıkmış olmayabilir" sözlerine atıfta bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)