Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye seyahat askıya alındı

15 korona virüsü vakasının tespit edildiği Suudi Arabistan'ın salgına karşı aldığı seyahat yasağı kararları, Türkiye'yi de kapsayacak şekilde genişletildi. Riyad yönetimi, ülkeye girişte sağlık ve seyahat bilgilerini doğru beyan etmeyen kişilere de 500 bin riyale kadar para cezası kesecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan yönetimi, korona virüsü salgınına karşı aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bir dizi ülkeye seyahati askıya aldı. Suudi devlet ajansı SPA'nın haberine göre, Suudi vatandaşlarının ve ülkede yaşayanlara korona virüsüne karşı getirilen seyahat yasağı, Umman, Fransa, Almanya, Türkiye ve İspanya'yı kapsayacak şekilde genişletildi. Buna göre, son 14 gün içinde bu ülkeleri ziyaret eden kişilerin Suudi Arabistan'a girişi geçici olarak askıya alındı.

Riyad yönetiminden bu sabah yapılan açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Lübnan, Suriye, Güney Kore, Mısır, İtalya ve Irak'tan seyahatlerin yasaklandığı açıklanmıştı.

BİLGİ SAKLAYANA PARA CEZASI

Suudi Arabistan olası enfeksiyonu saklayanlara 500 bin riyal (133 bin dolar/ yaklaşık 815 bin TL) ceza keseceğini açıkladı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, ülkeye girişte sağlık bilgilerini ve seyahat ayrıntılarını gizleyen kişilere bu miktara kadar ceza kesileceği belirtildi.

Suudi Arabistan dün, petrol zengini Katif'te dört yeni vaka ortaya çıkması sonrası bölgeye giriş çıkışları yasaklamıştı. Riyad yönetimi bugünse, dokuz ülkeye seyahati yasaklama kararı aldı. 237 kişinin öldüğü İran'a seyahat eden Suudi vatandaşlarına ceza kesileceği de açıklandı. Ülkede şu ana dek 15 korona virüsü vakası tespit edilmiş durumda. (DIŞ HABERLER)