İnsan derisiyle kaplanmış fotoğraf albümü bulundu

Auschwitz-Birkenau Müzesi yetkilileri, Buchenwald toplama kampından geldiği düşünülen insan derisiyle kaplanmış fotoğraf albümü bulunduğunu duyurdu. Albümün, Buchenwald toplama kampında çalışan ve kampta tutulan insanlara uyguladıkları işkencelerle bilinen Koch çiftinin yaptığı düşünülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nazi yönetiminin en ağır suçlarına sahne olan Auschwitz-Birkenau kampındaki Devlet Müzesi'nden yetkililer, insan derisiyle kaplanmış bir fotoğraf albümü bulunduğunu açıkladı. Albümde 100'den fazla fotoğraf ve kartpostal bulunduğu belirtildi. Müze yetkilileri albümü, Buchenwald toplama kampında insan derisi ve vücut parçalarını toplayan Koch çiftinin yapmış olabileceğini söyledi.

Albümün son olarak, 2. Dünya Savaşı döneminde bir pansiyon işleten Bavyeralı bir ailede olduğu, bu aileye de Buchenwald toplama kampında çalışan bir görevli tarafından hediye edildiği düşünülüyor.

ALBÜMÜ KİM YAPTI?

Albümü insan derisiyle kapladığı düşünülen Koch çifti, kampta yaptıkları işkencelerle biliniyor. Karl Koch, Buchenwald toplama kampında Ağustos 1937'de komutan olarak görevliydi. Eşi Ilse ise toplama kampında gözetmenlik yapıyordu.

Holokost'ta ölenlerin anısına kurulmuş Yad Vashem müzesi, Koch çiftinin 1941 yılında Majdanek toplama kampına atandığını, burada dövmeli insan derisi topladıklarını aktardı. Çift, 1943 yılında zimmete para geçirme, yetkilileri tehdit etme gibi suçlardan tutuklandı. Karl Koche, 1945'te SS subayları tarafından idam edildi, Ilse Koche ise suçlu bulundu. Ilse Koche daha sonra 1967 yılında ABD tarafından tutuklanarak müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve hücresinde intihar etti. (DIŞ HABERLER)