3M maske şirketi: Maskelerin hiçbiri tam koruma sağlayamaz

Korona virüsü nedeniyle 3 bin kişi öldü, 80 binden fazla kişi enfekte oldu. Virüsten korunmak için alınabilecek önlemler tartışılırken, medikal maske üreticisi 3M şirketinden yetkililer, "Maskelerin koruyuculuğuna dair herhangi bir kanıt yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni tür korona virüsü (Covid-19) nedeniyle dünya genelinde en az 3 bin kişi öldü, 80 binden fazla kişi enfekte oldu. Salgın hızla yayılırken, virüsten korunmak için alınabilecek önlemler de tartışmalara sebep oluyor. Maske kullanımı da bu tartışmaların başında geliyor.

Iowa Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden enfeksiyon önleme uzmanı ve epidemiyoloji profesörü Eli Perencevich, "Ortalama düzeyde sağlıklı olan bir insanın maske takmasına gerek yok" diyor. Perencevich sözlerine şöyle devam ediyor: "Maskelerin koruyuculuğuna dair herhangi bir kanıt yok. Maske takan sağlıklı insanlar, bu maskeleri yanlış kullanıyor, maske taktıkları için yüzlerine daha çok dokunuyorlar ve bu enfeksiyon riskini artırabilir. "

'TAM KORUMA SAĞLAMAZ'

Maskeler arasında en yayın olan steril lastikli maskelerin yanı sıra virüsün yayılmasıyla gündeme gelen filtreli maskelerin çoğunu 3M şirketi üretiyor. 3M şirketinden bir yetkili, "Medikal maskeler yüze ne kadar iyi takılırsa takılsın, her halükarda az olsa sızıntılar olacaktır. Solunum maskelerinin hiçbiri tam koruma sağlayamaz" diyor. 3M'de çalışan Dr. Nikki McCullough, "Her gün salgının yeni ülkelere sıçradığını görüyoruz" diyor. Andy Rehder ise "Salgının hızla yayılmasıyla beraber maske üretimini hızlandırdık ve kapasitemizi genişlettik" dedi.

50'den fazla ülkeye yayılan virüs salgınıyla ilgili son gelişmeler şöyle:

  • İran'da Hamaney'in danışmanlığını yapan meclis üyelerinden biri virüs nedeniyle öldü. İran'da enfekte olanların sayısı 970'in üzerinde, virüs nedeniyle ülkede 54 kişi öldü.
  • İtalya'da bin 690'dan fazla kişi enfekte oldu, 34 kişi öldü. Bir çok kent karantinaya alındı. En az 100 bin kişi karantina altında.
  • Avustralya'da vaka sayısı 30'u geçti.
  • ABD'de 89 kişi virüsten etkilendi. 89 kişinin 44'ü Princess Diamond isimli yolcu gemisinden tahliye edilenler arasında.
  • Endonezya'da iki vaka daha tespit edildi. 64 yaşındaki bir kadın ve 31 yaşındaki kızının enfekte olduğu belirtildi.
  • Güney Kore'de 4 bin 212 virüs vakası tespit edildi, 26 kişi virüs nedeniyle öldü. (DIŞ HABERLER)

Prof. Şenol: Maske takılırken ve atılırken çok dikkatli olunmalıProf. Şenol: Maske takılırken ve atılırken çok dikkatli olunmalı

Korona virüsünden korunma rehberiKorona virüsünden korunma rehberi