Yunanistan ordusunda Türkiye alarmı

Türkiye'nin İdlib saldırısının ardından Avrupa'ya gitmek isteyen Suriyeli mültecilere sınırları açtığı haberi, Yunanistan'ı alarma geçirdi. Sığınmacılara karşı kamuoyu tepkisinin son günlerde tırmandığı ülkede, ordu sınırlara asker yığıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin İdlib’teki saldırının ardından Avrupa’ya gitmek isteyen mültecileri artık engellemeyeceği yönündeki mesajı komşu Yunanistan'ı alarm durumuna geçirdi. Son gelişmeler nedeniyle Yunanistan ordusu, Sahil Güvenlik Komutanlığı, tüm sınır koruma birlikleri ve polis (Ellas) alarm durumuna geçti. Hükümet kaynaklarından sızan bilgilere göre, Ege’deki hassas geçiş noktalarında Yunanistan Deniz Kuvvetleri’ne ve Sahil Güvenliğe ait deniz unsurları konuşlandırılıyor.

EMRİ BİZZAT MİÇOTAKİS VERDİ

Ordu, Sahil Güvenlik ve polis birimlerindeki alarm hali, bizzat Başbakan Kiryakos Miçotakis'in emriyle devreye girdi. Miçotakis, Ticari Denizcilik Bakanlığı, Mülteci Politikaları Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Yurttaşı Koruma Bakanlığı yetkililerinden son durumla ilgili olarak ek tedbirleri gündemlerine almalarını talep etti.

Atina’da verilen alarm ve Ege’deki deniz hareketliliğiyle beraber Meriç bölgesinde de ek askeri ve polisiye önlemler göze çarpıyor. Atina söz konusu noktaya ek güçler kaydırıyor.

MİÇOTAKİS MERKEL'İ DE ARADI

Miçotakis, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le de bir görüşme yaptı. Atina'dan yapılan açıklamada, iki liderin Türkiye'deki durumu ve göçmenlerin Yunanistan sınırına doğru hareketlenmesini ele aldığı, Miçotakis'in alınan önlemler hakkında Merkel'i bilgilendirdiği belirtildi.

'HER OLASILIĞA KARŞI HAZIRLIKLI OLMALIYIZ'

Yunan uzmanlar ülkenin her türlü olasılığa karşı hazırlıklı olması gerektiği görüşünü öne çıkarırken, Türkiye’nin mültecilerle ilgili son kararı Yunanistan medyasında da büyük yankı buldu. Yunan medyası, onlarca mültecinin Türkiye topraklarından Bulgaristan ve Yunanistan kara hudut noktalarına doğru hareket ettiği bilgisini manşetlere taşıdı.

YUNAN KAMUOYUNDA SIĞINMACILARA TEPKİ BÜYÜYOR

Türkiye sınırındaki yeni alarm durumu, Yunan hükümetinin Doğu Ege adalarında kurmayı planladığı yeni kapalı tip mülteci kabul noktaları nedeniyle halkın güvenlik güçleriyle çatıştığı bir döneme denk geldi. Son olarak Sakız ve Midilli adalarında, yeni kamplara karşı çıkan protestocular ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmıştı.