NATO Genel Sekreteri: Uluslararası hukuka uyma çağrısı yapıyoruz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 'saldırıyı kınadıklarını ve İdlib'de sivillerin zor durumda olduğunu' söyledi. Brüksel'de düzenlenen acil durum toplantısının ardından konuşan Stoltenberg, "Saldırıları durdurma ve uluslararası hukuka uyma çağrısı yapıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO, Türkiye'nin Suriye'deki durumun değerlendirilmesi talebi çerçevesinde bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'de olağanüstü toplandı. Toplantı sonrası basına açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, '2018'deki barış koşullarına geri dönülmesi gerektiğini' söyledi.

NATO'nun bugün saldırı gündemi ile ilgili yaptığı toplantının ardından açıklama yapan Stoltenberg, 'saldırıyı kınadıklarını ve İdlib'de sivillerin zor durumda olduğunu' söyledi. Stoltenberg, "NATO müttefikleri Türk askerlerinin kaybıyla ilgili olarak en derin taziye dileklerini sunmuştur. Rusya ve Esad rejimine saldırıları durdurma ve uluslararası hukuka uyma çağrısı yapıyoruz" dedi. NATO Genel Sekteri ayrıca Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın arandığını ve saldırıların durdurulmasının istendiğini söyledi. (DIŞ HABERLER/Sputnik)