Lavrov açıkladı: Erdoğan ve Putin telefonda görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefonda görüştüğünü açıkladı. "Moskova Ankara'ya başsağlığı diliyor" diyen Lavrov, "İki lider İdlib'deki anlaşmaların uygulanmasını görüştü. Rusya ve Türkiye, İdlib konusunda koordinasyonu sürdürmeye hazır" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib'de 33 Türk askerinin hayatını kaybettiği saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün bir telefon görüşmesi yaptığını açıkladı. Türkiye ile koordinasyonu sürdürmeye hazır olduklarını belirten Lavrov, 'Rusya'nın Suriye'deki teröristlerle uzlaşma yapmayacağını' yineledi.

'ANLAŞMA UYGULANSAYDI TRAJEDİDEN KAÇINILABİLİRDİ'

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ile görüşmesinin ardından basın toplantısında konuşan Lavrov, dün İdlib'deki saldırının Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmanın uygulanmamasının bir sonucu olduğunu söyledi. Lavrov, "Eğer Moskova ile Ankara arasındaki mutabakatlar tamamen uygulansaydı, Türk askerlerin ölmesi gibi trajedilerden kaçınmak mümkün olabilirdi" dedi.

'MOSKOVA BAŞSAĞLIĞI DİLİYOR'

"Moskova, Suriye'de Türk askerlerin hayatını kaybetmesi nedeniyle Ankara'ya başsağlığı diliyor" diyen Lavrov, "Rusya ve Türkiye, İdlib konusunda koordinasyonu sürdürmeye hazır" ifadelerini kullandı. Lavrov, Suriye'de gerilimin tırmanmasından kaçınmak için tüm çabaların birleştirilmesinin önemli olduğunu belirtip, Türkiye'yle İdlib'e ilişkin yapılan mutabakatlara bağlılıklarını koruduklarını ekledi.

'TÜRKİYE MUHALİFLERİ TERÖRİSTLERDEN AYIRMALI'

Rus ve Türk askeri yetkililer arasında İdlib'deki duruma ilişkin olarak sürekli temas tesis edildiğini söyleyen Lavrov, 'Türkiye'nin İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki muhalifleri teröristlerden ayırması gerektiğini' belirtti. (Kaynak: Sputnik)