AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger: Saldırı kabul edilemez

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, İdlib'deki saldırıya ilişkin "İdlib'te yeniden başlatılan ve büyük acılara neden olan askeri saldırı kabul edilemezdir". Berger'in taziye mesajında "Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu olarak, yakın ortağımız ve aday ülke olan Türkiye'ye en içten taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, İdlib’de 33 Türk askerinin öldüğü saldırıyla ilgili "Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu olarak, yakın ortağımız ve aday ülke olan Türkiye'ye en içten taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi. Berger, "Askeri saldırı kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Berger'in taziye mesajında şu ifadelere yer verildi: "İdlib'te hayatını kaybeden askerler nedeniyle Türkiye'nin yaşadığı derin acıyı paylaşıyoruz. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu olarak, yakın ortağımız ve aday ülke olan Türkiye'ye en içten taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Suriye rejimi ve destekçileri tarafından İdlib'te yeniden başlatılan ve büyük acılara neden olan askeri saldırı kabul edilemezdir. AB Konseyi tüm taraflara sürdürülebilir bir ateşkesin hayata geçirilmesi, sivillerin korunmasının garanti altına alınması ve 17 Eylül 2018 tarihli Soçi Mutabakatı kapsamındaki taahhütlerinin eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi çağrısında bulunmuştur." (DIŞ HABERLER)