Milley: Türkiye-Suriye sınırına yeniden asker konuşlandırma niyetimiz yok

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Suriye'de Türkiye sınırına yakın bölgelere yeniden asker konuşlandırmayı planlamadıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi'nde 2021 savunma bütçesine ilişkin soruları yanıtladı.

Sputnik'in haberine göre, ABD'nin Suriye'deki askeri varlığına ilişkin soruları yanıtlayan ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik Barış Pınarı Harekatı'ndan önce, harekat bölgesindeki askerlerinin çekildiğini ve harekatın başlamasıyla da sınır bölgelerindeki askerlerin doğuya kaydırıldığını hatırlattı.

Milley, "Suriye'deki misyonumuz değişmedi. Misyonumuz, Suriye'nin doğusunda IŞİD ile yapılan mücadeledir. Türkiye-Suriye sınırına bir daha asker konuşlandırma konusunda ne niyetimiz ne de planımız var" diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı Esper de, ABD'nin Suriye'deki amacının petrol bölgelerinde, IŞİD'in tekrar ortaya çıkmasını engellemek belirtti. Esper, "Sınır bölgesine asker göndermemiz şu aşamada olası görünmüyor" dedi.