Çin'de karantina: Dedesi ölen altı yaşındaki çocuk günlerce evden çıkamadı

Çin'in Hubei eyaletinde, evde dedesi ölen altı yaşındaki çocuk korona virüsü karantinası nedeniyle evde günlerce tek başına kaldı. Yerel basının duyurduğu haber sosyal medyada tepki çekerken, kullanıcılar hükümete tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle 2 bin 700'den fazla kişinin öldüğü ve ağır karantina önlemlerinin uygulandığı Çin'de, dedesi vefat eden altı yaşındaki bir çocuğun günlerce evden çıkamadığı ortaya çıktı. Hubei eyaletinin Shiyan şehrinde, çocuğun dedesi öldükten sonra günlerce evde tek başına kalması sosyal medyada tepki çekti.

Belediye çalışanları pazartesi öğleden sonra, Tan soyisimli yaşlı adamı evde ölü buldu. Yerel basın, Tan'ın günler önce öldüğünü ve torununun da bu süre boyunca bisküvi yiyerek hayatta kaldığını aktardı.

Yetkililer ise 'böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını çünkü devlet yetkililerinin her gün karantina nedeniyle tecrit altında olan evlere ziyarete gittiği' savunması yaptı.

Yaşlı adamın henüz neden öldüğü bilinmiyor. Çocuğun ise karantina önlemleri nedeniyle başka bir bölgede olan babasının yanına gönderilemeyeceği ancak bölge yetkilileri tarafından bakıma alındığı ifade edildi.

'DEVLETE KİM İNANIR'

Çin'in Twitter'ı olarak bilinen sosyal medya platformu Weibo'da ise hükümete tepki yağıyor. Weibo'daki yorumların bazıları şöyle: "Hükümet sürekli 'mümkün değil' veya 'kesinlikle' gibi ibareler kullanıyor ama size kim inanacak." "Wuhan'dan öğrendiğimiz bir şey varsa o da 'onlara' güvenemeyeceğinizdir. Yalnızca kendinize güvenebilirsiniz." (DIŞ HABERLER)