Almanya'da bir araç karnavala daldı: 30 yaralı

Almanya'da Rosenmontag (Güller Pazartesisi) karnavalına dalan bir araç, yedisi ağır 30 kişinin yaralanmasına yol açtı. Yakalanan sürücünün 29 yaşında bir Alman vatandaşı olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Hessen eyaletinin Volkmarsen kasabasında düzenlenen Rosenmontag (Güller Pazartesisi) karnavalının geçit törenine dalan bir araç, 30 kişiyi yaraladı. Alman polisi saldırganın yakalandığını duyurdu. Sürücünün 29 yaşında bir Alman vatandaşı olduğu açıklandı. Yerel medya, arasında çocukların da bulunduğu yaralılardan yedisinin durumunun ağır olduğunu yazdı.

Nordhessen polis sözcüsü, tanık ifadelerine göre yerel saat ile 14.30 civarında bir aracın, kalabalığın içine daldığını belirtti. Sürücünün kasıtlı bir şekilde aracını kalabalığın üzerine sürdüğünü varsaydıklarını ifade eden sözcü, failin hangi sebeple olayı gerçekleştirdiğini henüz bilmediklerini kaydetti.

Alman medyasına konuşan görgü tanıklarıysa saldırganın aracı yaklaşık 30 metre boyunca yayaların üzerine sürdüğünü belirtti. Olayın bir terör eylemi olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Alman Haber Ajansı'nın haberinde, sürücünün 29 yaşında bir Alman vatandaşı olduğu bilgisi paylaşıldı. Haberde, sürücünün, özellikle çocukları hedef aldığı aktarıldı. Öte yandan Hessen eyaletinde yapılan tüm karnaval geçitleri iptal edildi. (DIŞ HABERLER)