Rusya: Bazı ülkeler Suriyeli sığınmacıları propaganda amacıyla kullanıyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko: Karşımızdaki tarafların sığınmacılar meselesini propaganda amacıyla nasıl kullandığını görüyoruz. Rusya ve Suriye insani konvoyların geçişi için BM'yle koordinasyon halinde çaba sarf ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, bazı ülkelerin Suriyeli sığınmacılar konusunu propaganda amacıyla kullandığını öne sürdü. Bir televizyon kanalına konuşan Gruşko, "Karşımızdaki tarafların sığınmacılar meselesini propaganda amacıyla nasıl kullandığını görüyoruz" ifadelerini kullandı. Gruşko, 'Rusya ile Suriye’nin sahada insani konvoyların geçişini sağlamak için muazzam çaba sarf ettiğini', birçok adımın BM ile koordinasyon halinde atıldığını belirtti.

Gruşko, ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki faaliyetlerini de eleştirdi. Rus yetkili, "Ancak kimse Suriye’ye tıbbi yardım, ilaç sevkıyatına yönelik yaptırımlar olduğundan bahsetmiyor; ABD’nin petrol çalmasından dolayı yetimhanelerin, hastanelerin, okulların ısıtılamadığını düşünmüyor" dedi. (Sputnik)