Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: En tehlikeli virüs nefrettir

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Çin'den tahliye edilen vatandaşlara düzenlenen saldırıyı kınadı. Zelenskiy, "En tehlikeli virüs nefrettir ve bunun hesabını verecekler" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, korona virüsü salgını nedeniyle Çin'den getirilen Ukrayna vatandaşlarına yönelik saldırıya ilişkin, "En tehlikeli virüs nefrettir ve bunun hesabını verecekler" dedi. Zelenskiy, yaptığı konuşmada, "Çin'den Ukrayna'ya naklini gerçekleştirdiğimiz vatandaşlarımız için mutluyuz. Önümüzdeki karantina süresi boyunca yani iki haftalık süreçte bir sınavdan geçeceğiz. Yalan haberlere değil, mantıklı ve sağlıklı düşünceye inanacağız. Unutmayın ki en korkunç virüs nefrettir" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, "Karantina bölgesinde yaşayan bazı vatandaşlarımızın endişelenmelerini anlıyorum. Bazılarının bilinçli olarak halk arasında paniğe yol açma çabalarını biliyoruz. Bu işi planlayanlar ve organize edenler hesap verecekler” diye konuştu.

'ORTAÇAĞ AVRUPASI GİBİ'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise, Ukrayna’daki protestoların bu ülkenin gerçekten de Avrupa olduğunu, ancak Ortaçağ Avrupası olduğunu gösterdiğini belirtti. Zaharova sözlerine şöyle devam etti: "Ukrayna demokrasisinin koruyucularına bir sorum var: Bu ülkeyi, ilerici reformların bir örneği olarak dünyaya göstermek istediğinizden emin misiniz? Çin’in baskıcı olduğuna öncülük edenlere bir soru: Gezegenin Çin tehdidiyle korkutulması gerektiğinden emin misiniz?"

Çin'in Wuhan kentinden 20 Şubat Perşembe günü tahliye edilerek Ukrayna'ya getirilen 80'e yakın kişi, 14 gün boyunca karantina altında kalacakları Noviye Sanjari bölgesine sevk edilmişti. Karantina bölgesinin kendi yaşam yerlerine yakın olmasını protesto eden halk polisle çatışmış ve vatandaşlarının şehre girişlerini bir grup engellemeye çalışmıştı. (Kaynak: Sputnik)