AB'den ateşkes çağrısı: Taraflar Soçi'ye uymalı

Avrupa Birliği (AB), 'İdlib'deki çatışmaların derhal durması' çağrısında bulundu. AB'den gelen açıklamada 'sürdürülebilir ateşkesin devreye sokulması gerektiği' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Konseyi Cuma günü yaptığı açıklamada Suriye'de 1 milyon kişinin yerinden olduğu 'çatışmaların derhal son bulması' çağrısında bulunarak, bütün taraflara sürdürülebilir bir ateşkes çağrısı yaptı. "Suriye rejimi ve destekçileri tarafından İdlib'e düzenlenen yeni askeri saldırılar muazzam bir insani acıya neden oluyor ve bu kabul edilemez" denilen açıklamada Avrupa Konseyi, bütün tarafları uluslararası insani hukuk ve uluslararası insan hakları hukuku kapsamında sorumluluklarını yerine getirmeye ve bölgeye insani yardımın erişimine izin vermeye çağırdı.

AB etkilenen sivillere yardımı arttırmaya hazır olduğunu duyurdu. Açıklamada "AB bütün taraflara sürdürülebilir bir ateşkesi devreye sokmaları, sivillerin korunmasını garanti etmeleri ve 17 Eylül 2018 tarihli Soçi mutabakatı kapsamındaki taahhütlerini uygulamaları yönündeki çağrılarını en güçlü şekilde tekrar ediyor" denildi.

Avrupa Birliği'nin deklarasyonunda ayrıca Suriye'deki durumun Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmesi istendi. (DW/euronews)