Ömer Çelik'ten Almanya tepkisi: Bunlar Avrupa'nın DEAŞ'i

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Almanya'da ırkçı bir saldırganın iki nargile kafede dokuz kişiyi öldürmesine tepki gösterdi. "Bu korkunç saldırı, Avrupa’yı adım adım ele geçiren ırkçılığın ve faşizmin yeni bir vahşetidir" diyen Çelik, "Bunlar Avrupa'nın DEAŞ'idir" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Hanau kasabasında iki ayrı nargile kafede dokuz kişinin öldürüldüğü ırkçı saldırıya Türkiye'den tepki yağıyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın ardından, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Avrupa'da ırkçılığı eleştirdi. "Bu korkunç saldırı, Avrupa’yı adım adım ele geçiren ırkçılığın ve faşizmin yeni bir vahşetidir" diyen Çelik, "Bunlar Avrupa'nın DEAŞ'idir" ifadelerini kullandı.

'GÖRÜNMEZ BERLİN DUVARLARI YÜKSELİYOR'

Ömer Çelik Twitter'dan şu mesajları paylaştı: "Almanya’nın Hanau kentinde gerçekleştirilen ırkçı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz. Bu korkunç saldırı, Avrupa’yı adım adım ele geçiren ırkçılığın ve faşizmin yeni bir vahşetidir.. Vatandaşlarımıza saldıran katillerin cezalandırılması kadar, bunların arkasındaki şebekelerin ortaya çıkarılması da önemlidir. Alman makamlarından bunu bekliyoruz. Irkçılık ve İslam düşmanlığı yapanlarla topyekun mücadele olmadan geleceğin korunması mümkün değildir. Başta Almanya ve tüm Avrupa bu tehdidi ciddiye almalıdır. Görünmez Berlin Duvarları her gün Avrupa’nın her yerinde yükseliyor. Demokrasiler tehdit altındadır. Hak ve hürriyetler tehdit altındadır."

Almanya'daki ırkçı saldırgan itiraf videosu bırakmışAlmanya'daki ırkçı saldırgan itiraf videosu bırakmış