Merkel: Irkçılık ve nefret zehirdir

Almanya Başbakanı Angela Merkel, dokuz kişinin öldürüldüğü ırkçı saldırıya tepki gösterdi: Irkçılık zehirdir, nefret zehirdir ve toplumun içinde var olan bu zehir birçok suçun sorumlusudur.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hanau kasabasında iki nargile kafenin hedef alındığı ırkçı saldırının arka planını aydınlatmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. "Saldırganın ırkçılıkla hareket ettiğine dair çok sayıda işaret var" ifadelerini kullanan Merkel, "Irkçılık zehirdir, nefret zehirdir ve toplumun içinde var olan bu zehir birçok suçun sorumlusudur" dedi.

Merkel, "Saldırganın aşırı sağcı ve ırkçı gerekçelerle, başka kökenlerden, dinden veya görünüşten insanlara karşı nefretle hareket ettiğine dair çok sayıda gösterge var" derken, "Vatandaşlarımız arasında köken veya din ayrımı yapmıyoruz" vurgusu yaptı. Almanya Başbakanı, saldırının arka planının aydınlatılması için mümkün olan herşeyin yapılmakta olduğunu söyledi.

Hessen eyaletinin Hanau kasabasında dün iki nargile kafede dokuz kişiyi öldüren saldırganın radikal sağcı ve ırkçı bir motivasyonla hareket ettiği açıklanmıştı. Bild gazetesi ölenlerin çoğunluğunun Kürt olduğunu yazarken, Türkiye'den saldırıya sert tepki gelmişti. (DIŞ HABERLER)

Ömer Çelik'ten Almanya tepkisi: Bunlar Avrupa'nın DEAŞ'iÖmer Çelik'ten Almanya tepkisi: Bunlar Avrupa'nın DEAŞ'i

Almanya'daki ırkçı saldırgan itiraf videosu bırakmışAlmanya'daki ırkçı saldırgan itiraf videosu bırakmış