Diyanet'in Fransa'daki banka hesapları kapatıldı

Müslüman vatandaşlarının başka ülkelerin nüfuzu altında kalmasını engelleme kararı alan Fransa'da Diyanet kuruluşları ve Din Hizmetleri Ataşeliklerinin hesapları kapatıldı. Açıklama, TBMM Yurt Dışı Türkler Alt Komisyonu'na bilgi veren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun'dan geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ülkesinde yaşayan Müslümanlar üzerinde başka ülkelerin etkilerini kesme hamlesinde yeni bir adım geldi. Diyanet'in Fransa’daki cami dernekleri, Diyanet kuruluşları ve Din Hizmetleri Ataşeliklerinin hesapları kapatıldı.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, TBMM Yurt Dışı Türkler Alt Komisyonu'na dün konuyla ilgili bilgi veren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun, Paris ve Bordeaux'daki ataşelik banka hesaplarının kapatıldığını açıkladı.

Macron, 'İslam'a dayalı bölücülükle mücadele' başlıklı konuşmasında, yurt dışından gelen imam uygulamasına da son vereceklerini açıklamıştı. Bu karardan, Fransa'da çok sayıda camide görev yapan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı imamların ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenlerinin etkilenmesi bekleniyordu. (Sözcü, DIŞ HABERLER)

Fransa başka ülkelerden imam kabul etmeyecekFransa başka ülkelerden imam kabul etmeyecek