Almanya'daki ırkçı saldırgan itiraf videosu bırakmış

Almanya'nın Hanau kasabasında iki ayrı nargile kafede dokuz kişiyi öldüren saldırganın Alman vatandaşı bir ırkçı olduğu ortaya çıktı. Evinde ölü bulunan saldırganın geride bir itiraf videosu bıraktığı belirtiliyor. Saldırıda ölen Türkiyeliler olduğu iddiası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından doğrulanırken, Bild gazetesi ölenlerin çoğunun Kürt olduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Hanau kasabasında iki ayrı nargile kafede dokuz kişiyi öldüren saldırganın, ırkçı bir Alman olduğu ortaya çıktı. Federal Savcılık, saldırının ırkçılık kaynaklı olduğunu açıklayarak soruşturmayı kendilerinin yürüteceğini duyurdu. Hessen eyaletinin İçişleri Bakanı Peter Beuth da, saldırının yabancı düşmanlığından kaynaklandığını söyledi.

SALDIRIDAN 6 GÜN ÖNCE KAFEDE KEŞİF YAPMIŞ

Saldırganın katliam gerçekleştirdiği kafeye 6 gün önce gelerek keşif yaptığı güvenlik kamerasına yansıdı. Kameradan alınan fotoğrafta, ırkçı saldırgan yeşil ceket ve mavi bir bere ile görülüyor. 15 Şubat Cumartesi günü yaptığı keşfin ardından, saldırganın katliamı planladığı tahmin ediliyor.

EVİNDE ANNESİNİN CESEDİ VE VİDEO BULUNDU

Saldırganın Alman vatandaşı bir radikal sağcı olduğunu ilk yazan Bild gazetesi, bu kişinin arkasında bir not ve bir video bıraktığını da öne sürdü. Saldırganın evinde kendisinin yanı sıra bulunan ikinci cesedin ise annesine ait olduğu açıklandı. Beuth, saldırganın annesinin evinde kurşun yaralarından ölmüş bir şekilde bulunduğunu söyledi.

MEKTUPTA NE YAZDI?

Bild'in haberindeyse, saldırganın saldırıların sorumluluğunu üstlendiği bir video ile bir yazı bıraktığı öne sürülüyor. Gazeteye göre, Tobias R. adlı saldırgan notta “Almanya’dan sınırdışı edilmesi mümkün olmayan bazı halkların yok edilmesi gerektiğini” öne sürüyor. Saldırganın ayrıca YouTube’a da saldırı öncesinde “Amerikalılara kişisel bir mesaj” adı altında İngilizce bir video yüklediği belirtiliyor. Saldırgan bir ofiste kayda aldığı mesajında ABD'de gizli askeri üslerin bulunduğunu, çocukların buralarda istismar edildiğini, işkenceye uğradığını ve öldürüldüğünü söylüyor.

BILD: ÖLENLERİN ÇOĞU KÜRT

Bild’in haberine göre, saldırılarda ölen dokuz kişiden beşi nargile kafede bulunan gençlerdi. Bild, bu gençlerden birinin bir kadın olduğunu, ölenlerin çoğunun da Kürt olduğunu yazdı. Saldırganın nargile kafede oturanlara rastgele ateş açtığı belirtiliyor.

POLİS: TEK BİR KİŞİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ

Polis, Bild'in bu iddialarını henüz resmen doğrulamış değil. Polisin resmi açıklamasında, saldırının tek bir kişi tarafından düzenlendiği de savunuldu.

İBRAHİM KALIN: VEFAT EDEN VATANDAŞLARIMIZ VAR

Saldırılarda ölenler arasında Türkiyelilerin de olduğu iddiası, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından doğrulandı. Kalın Twitter'dan paylaştığı mesajda "Dün gece Almanya’da gerçekleşen ve yabancı düşmanı olduğu anlaşılan ırkçı saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi. Alman makamlarını azami çaba göstermeye çağıran Kalın,"Irkçılık kollektif bir kanserdir" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER, DW Türkçe)