Çinli yönetmen ve ailesi virüsten öldü

Çinli yönetmen Chang Kai ve ailesinin korona virüsü nedeniyle öldüğü ortaya çıktı. Çin dışındaki ölümlerin sayısı ise Hong Kong'da bir kişinin daha hayatını kaybetmesiyle altıya yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -   Yeni tür korona virüsü nedeniyle Çin'deki ölü sayısı 2 bini aşarken, ünlü yönetmen Chang Kai ve ailesi korona virüsü nedeniyle öldü. Kai'ın kız kardeşi, annesi ve babası Çin'in Hubei eyaletinde ortaya çıkan virüs salgınında peş peşe enfekte oldu. Kai'nin 14 Şubat'ta, ailesinin ise iki hafta önce öldüğü ortaya çıktı. Kız kardeşinin Kai'dan saatler sonra öldüğü, eşinin durumunun ise ağır oldu belirtiliyor.

55 yaşındaki yönetmen Kai'ın babasına virüs ocak ayında bulaşmış ancak hastanelerde yer olmadığı için karantina merkezine götürülememişti. Kai'ın bakımını üstlendiği babası 28 Ocak'ta öldü. Bundan birkaç gün sonra Kai'ın annesi hayatını kaybetti. Çinli yönetmenin virüs nedeniyle ölmeden önce arkadaşlarına gönderdiği mesajda "Beni seven ve sevdiğim herkese elveda" yazdığı bildirildi.

HONG KONG'DA İKİNCİ ÖLÜM

Çin toprakları dışında virüs nedeniyle ölen kişilerin sayısı da artıyor. Son olarak, Hong Kong'da virüs nedeniyle bir kişi daha öldü. 70 yaşındaki adamın başka sağlık sorunları olduğu belirtildi. Ocak ayında Çin'i ziyaret eden bu kişinin çarşamba günü öldüğü aktarıldı.

GEMİ TAHLİYELERİ SÜRÜYOR

Virüs salgınında gözler bir yandan da Japonya'da iki haftadır karantinada olan yolcu gemisi Princess Diamond'a çevrilmiş durumda. Korona virüsü test sonuçları negatif çıkan 500 kadar yolcu gemiden tahliye edildi. Yolcuların tek tek kontrol edildiği ve testleri negatif çıkanların gemiden ayrılmasına izin verildiği belirtildi. Gemiden tahliyenin en az üç gün sürmesi bekleniyor.

Japonya'nın başkenti Tokyo yakınındaki Yokohama Limanı'na yanaşan ve 3 bin 500'den fazla kişinin bulunduğu yolcu gemisi, daha önce gemide seyahat eden Hong Konglu bir yolcuda Covid-19'a rastlanmasının ardından 4 Şubat'ta karantinaya alınmıştı. (DIŞ HABERLER/AA)