'Asya'nın yeni hasta adamı' manşeti Çin'i kızdırdı: Üç gazetecinin basın kartı iptal edildi

Çin hükümeti, Wall Street Journal'da yayınlanan 'Çin Asya'nın yeni hasta adamı' başlıklı makalenin ardından üç gazetecinin basın kartlarını iptal etti. Gazetecilere 'ülkeyi terk etmeleri için beş gün süre verildiği' aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Pekin yönetimi, Wall Street Journal'da (WSJ) yayımlanan 'Çin, Asya'nın yeni hasta adamı' başlıklı makaleye tepki olarak üç gazetecinin basın kartları iptal etti. Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, gazetede yayınlanan makalenin 'ırkçı' olduğu ve Çin'in virüsle mücadelede gösterdiği çabayı 'karaladığı' savunuldu.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng Shuang, basın kartları iptal edilen üç gazetecinin 'özür dilemeyi reddettiklerini' söyledi. Geng, "Vatandaşlarımız ırkçı ifadelere yer veren ve Çin'e art niyetle saldıran basını hoş karşılamıyor" dedi.

Çin Büro Şefi Josh Chin ve Chao Deng ile Philip Wen isimli muhabirlere 'ülkeden ayrılmaları için beş gün süre verildiği' kaydedildi. İşten çıkarılan ve basın kartları iptal edilen gazetecilerin, daha önce Sincan'daki insan hakları ihlalleriyle ilgili haber yaptıkları belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)