Virüsle savaşın kilit ismi öldü

Çin'deki korona virüsü salgınının en kritik isimlerinden biri olan doktor Liu Zhiming öldü. Liu, virüsün sıfır noktası olan Wuhan'daki büyük bir hastanenin direktörüydü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'de 1800'ü aşkın kişinin ölümüne yol açan korona virüsü ile mücadelenin en kritik isimlerinden biri enfekte olarak öldü. Çin devlet medyası, virüsün merkez üssü Wuhan'daki Wuchang Hastanesi'nin direktörü olan doktor Liu Zhiming'in öldüğünü açıkladı.

Çin devlet televizyonu, Zhimming'in dün yerel saatle 10.30'da öldüğünü duyurdu. Çinli yetkililer, virüsten ölen sağlık sektörü çalışanlarının 'şehit' ilan edileceğini de duyurdu.

Çin'de bugüne dek 3 binden fazla sağlık çalışanına virüs bulaştığı sanılıyor. Çin devleti virüsle mücadelede yetersiz kalmakla suçlanırken, bir nörocerrah olan Zhiming'in virüsten ölen üçüncü tanınmış doktor olduğu sanılıyor. Virüsü ilk fark eden kişilerden biri olup polis tarafından yalan haber yaymak suçlamasıyla sorgulanan doktor Li Wenliang geçtiğimiz ay ölmüştü. Ezhou  kentindeki bir hastanenin eski direktörü olan doktor Xu Depu da virüsten öldü.

Virüsün sıfır noktası sayılan Wuhan'daki önlemler ise salgının kontrol altına alınamaması karşısında sıkılaştırılıyor. Devlet medyası, 11 milyon kişinin yaşadığı kentte yetkililerin kapı kapı dolaşıp enfekte olan herkesi karantinaya alacağını duyurdu. Kentte 10 yeni karantina merkezi de kurulacak. (DIŞ HABERLER)