Taliban: Şubat sonunda ABD'yle anlaşma imzalayacağız

ABD'yle yürütülen barış görüşmelerine katılan Taliban üyesi Mevlevi Abdul Salam Hanefi, "Anlaşma, bu ayın sonunda Doha'da imzalanacak" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taliban'ın ABD'yle müzakereleri yürüten ekibinin üyesi Mevlevi Abdul Salam Hanefi, "Nunn.asia" internet sitesine yaptığı açıklamada, "Anlaşma, bu ayın sonunda Doha'da Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Birliği ve Afganistan'ın komşu ülkelerinden temsilcilerin huzurunda imzalanacak. Barış anlaşmasının taslağının son şeklini zaten onayladık" dedi.

Anlaşma imzalanmadan önce, imza töreni için uygun bir atmosfer oluşturmak amacıyla şiddetin azaltılacağını belirten Hanefi, "Anlaşmanın imzalanmasının ardından ABD ve Afgan hükümeti, ellerindeki 5 bin Taliban üyesini salıverecek, biz de elimizdeki 1000 kişiyi serbest bırakacağız" diye konuştu.

Afganistan'daki taraflar arasındaki görüşmelerin, mahkumlarla ilgili sürecin tamamlanmasının ardından başlayacağını ifade eden Hanefi, önerilen anlaşmaya ilişkin ayrıntı paylaşmadı.

Amerikalı yetkililerse geçen hafta üzerinde uzlaşıya varılan anlaşmanın "çok kısa bir süre sonra" resmiyete kavuşacağını söylemekle birlikte herhangi bir tarih belirtmiyor.

Afganistan İcra Başkanı Abdullah Abdullah da pazartesi günü bakanlar kurulundaki konuşmasında anlaşmanın tamamlandığını, 7 gün boyunca şiddetin durdurulması koşuluyla da nihai halinin imzalanacağını söyledi. (Kaynak: Anadolu Ajansı-Amerika'nın Sesi)

Trump: Taliban ateşkes istiyor, onlarla görüşüyoruzTrump: Taliban ateşkes istiyor, onlarla görüşüyoruz

Taliban Trump'ı beklemeye aldı: Konuşmak için henüz çok erkenTaliban Trump'ı beklemeye aldı: Konuşmak için henüz çok erken

Etiketler Afganistan Taliban ABD