Hafter güçleri: Türkiye'nin gemisini vurduk

Libya'da Trablus hükümetine savaş açan General Halife Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu, 'Türkiye'ye ait bir gemiyi vurduklarını' iddia etti. Facebook paylaşımında, geminin silah ve mühimmat taşıdığı öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu, Trablus'ta Türkiye'ye ait bir gemiyi vurduklarını öne sürdü.

Facebook hesabından bir açıklama yapan Libya Ulusal Ordusu, Trablus limanında demirli bulunan, silah ve mühimmat taşıyan bir Türk gemisini vurduklarını açıkladı. Olayla ilgili henüz Türk yetkililerden resmi bir açıklama gelmedi.

https://www.facebook.com/Media.Center.2019/posts/632777927488905

Libya Ulusal Ordusu, daha önce de ülke karasularında seyreden Türk mürettebatlı bir gemiyi alıkoyduklarını açıklamıştı. Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni destekleyen Türkiye, bu kapsamda Libya'da askeri danışmanlar ve eğitmenler konuşlandırmıştı.

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame, 'Trablus limanına saldırı düzenlendiğini' duyurdu. Reuters haber ajansı limanda çalışan birine dayandırdığı haberinde, 'geminin değil, bir deponun vurulduğunu' aktardı. Salame, Türkiye'nin desteklediği Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti ile Libya Ulusal Ordusu'nun anlaşma ihtimaline ilişkin 'ateşkesin çok kırılgan olduğunu' ifade etti. (Kaynak: Sputnik)