BM'den Rusya ve Suriye'ye İdlib uyarısı

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, İdlib'de tırmanan şiddet konusunda Suriye ve Rusya'yı uyardı. Açıklamada, sivillerin korunması gerektiği vurgulandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'nin İdlib vilayetindeki operasyonlarını sürdüren Suriye ordusu ve Rusya'ya Birleşmiş Milletler'den (BM) sert bir eleştiri geldi. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Suriye'nin kuzeydoğusundaki 'insani krizin boyutu karşısında dehşete düştüğünü' açıkladı. Bachelet, Suriye ve Rusya'nın sivilleri kasten hedef aldığı imasında bulunarak savaş suçu hatırlatması yaptı.

Bachelet sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, BM'nin Suriye hükümetinin Halep ve İdlib'i silahlı militanlardan geri alma amaçlı son operasyonlarında bu yılın başından bu yana 299 kişinin öldüğünü belirtti. Açıklamada, 'bu ölümlerin yüzde 93'ünün Suriye hükümeti ile müttefiklerinin eylemlerinden kaynaklandığı' aktarıldı.

Suriye hükümeti ile müttefikine sivillerin güvenli çıkışı için insani koridorlar açma çağrısında bulunan Bachelet, Suriye'nin kuzeydoğusunda son olarak iki hastanenin hedef alındığı belirtilen haberlere de değindi. Bu durumu kınadığını belirten BM yetkilisi, geçmişte bu tür eylemlerin savaş suçu anlamına geleceğini söylediğini hatırlattı.

Bachelet'in sözcüsü, 'Suriye ve Rusya'nın sivilleri ve korunması gereken binaları kasten hedef alıp almadığı' yönündeki soruya da, "Hastane, tıbbi tesisler ve okullara yönelik saldırıların sayısı, bunların hepsinin kazara olamayacağı hissini yaratıyor" yanıtını verdi. (DIŞ HABERLER)

Suriye ordusu, İdlib'de siviller için yeni tahliye noktaları kurduSuriye ordusu, İdlib'de siviller için yeni tahliye noktaları kurdu

Etiketler Suriye BM İdlib