Virüslü gemiden inen yüzlerce yolcu aranıyor

Çin'deki korona virüsü salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 1770'e yükselirken, geçtiğimiz Kamboçya'ya yanaşan cruise gemisinin bir yolcusunda korona virüsü tespit edildi. Yetkililer yüzlerce yolcunun peşine düştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'deki korona virüsü salgını nedeniyle ölenlerin sayısı bir gün içinde 100 kişi artarak 1770'e yükseldi. Yetkililer, salgının ana merkezi olan Hubei eyaletinde yeni vaka sayısının yeniden yükselişe geçtiğini de açıkladı. Buna göre, Çin'deki toplam vaka sayısı bir gün içinde 2 bin 48 artarak 70 bin 48'e çıktı. Yeni vakaların yaklaşık yüzde 90'ının, salgının sıfır noktası olan Wuhan kentinde görüldüğü belirtildi.

Vaka sayısı yeniden artmaya başlarken, Hubey vilayetinde Wuhan'ın ardından bir kentte daha ulaşım yasağı getirildi. 4.8 milyon milyon nüfuslu Xiaogan kentinde yaşayanların evden çıkması yasaklanırken, Çin medyası buna uymayanların 10 güne kadar hapis cezası ve 500 yuan para cezası alacağını duyurdu. Hiçbir aracın aracın yola çıkmasına izin verilmeyeceği de belirtildi.

KAMBOÇYA'DA YOLCU ARAYIŞI

Öte yandan, geçtiğimiz hafta Japonya, Tayvan, Filipinler ve Taylan tarafından reddedildikten sonra Kamboçya'ya yanaşan bir cruise gemisinin bir yolcusunda korona virüsü tespit edilmesi sonrasında, yetkililer yüzlerce yolcunun peşine düştü. Geminin sahibi olan Holland America Line şirketi, farklı ülkelerden yolcuları bulmak için çeşitli hükümetlerle temas kurduklarını açıkladı. Şirket açıklamasında, "Evlerine dönmüş olan yolcularla iletişime geçilecek" denildi.

Toplamda 1455 yolcusu ve 802 mürettebatı olan geminin Amerikalı bir kadın yolcusunda virüs tespit edildiği, 200 yolcunun ise şimdiden Malezya ve Tayland üzerinden evlerine döndüğü belirtildi. (DIŞ HABERLER)